try click here

March 31, 2014

Persahabatan ibarat CINCANG DAWAI .....







Assalamualaikummm..

Dah habis belek sume gamba dahhh!!!
bak mai aku  nak cite sikit mengenai persahabatan nih

Korang taw tak sahabat nih penting.. xde lah mcam kera sumbang or kate orang katak bawah tempurung..asyik sensorang je.. chill lah sikit

Persahabatan nih ibarat "cincang DAWAI BESI yang susah nak putus" (peribahasa sendiri
hahah maksud die.. biala berkawan sampai ke syurga,kita mengeratkan silaturahim saudara dan saudari islam kita di muka bumi ni..Walaupun tak de ikatan atau tali persaudaraan yang mungkin akan putus hubungan,tapi seelok eloknya jagalah hati sahabat itu..

Tak kisah lah macam mane skali pun marah die katt kite,why not kite beralah sikit..control marah and emosi just for your best friend..

Tak kemanalah kalau kite berbaik dengan orang.. Yang indah itu pasti 


OK??? yang pasti jagalah hubungan persahabatan anda ibarat 
CINCANG DAWAI BESI YANG SUSAH NAK PUTUS