try click here

December 28, 2011

story of Siti's



assalamualaikum sume....Kenangan kami tercipta bila kami msuk tahun pertama di KPTM.She's my best frend..her name is siti zulaika..Love simbol tuh terjalin antara dua insan nih,susah senang mereka bersama..Walau antara kami bnyak perbezaan dan banyak jugak persamaan..Nothing that i can story coz its all *****.Even i cry until die,she be my frend 4 ever..Love yang terpahat dalam hati sebagai seorang sahabat still sampai akhir hayat aku.All people are not perfect,me to..so..just belif ur self ok.


                                              




naik sport car ke cameron ?



Assalammualaikum you all kembali lagi,.hahaa..
Pic nih baru bape hari yang lepas..bersama kereta sport merah menyala gitu..
mesti korang tertanya tanya kan macam mane nak sumbat 7 anak n laki bini. total 9 org.
muat ker??kete nih pun muat ntok 3 orang je pun..

Macam biasa lah kami yg besar x ikut sebb dowang g pun atas sebb kerja..
malas nak ikut,duk uma update blog n tgok tb lagi bes..
emm agak2 sape nye kete nih ek??bole teka?
kete nih kete sewa..sbb nya kete kitowang anta bengkel,tetiba rosak pulak.
n upah sorang driver untuk bawak..
si suami isteri duduk belakang lah,,emm..

syok kan??aku pun x naik lagi..so kay next time nadia.

budak kecik naik kete satu lagi .





kete nih..emm siyes best taw,,nipun hired sowang lagi driver,best x??
tapi yg x best sbb aku x de,tu yg x best..
This time,our vacation must be so happy...
nak tau mane?
JB je.taoi seronok ok..nati abis vacation upload more pic ok.
ok lah assalamualaikum'

Binatang peliharaan!!!

Assalamualaikum...
Malam nih..eyhh..pagi nih nak share sikiit lah..comel x binatang tuh..
agk kurang sopan kan.hhahaa

betul ke tipu tuh???hentah lah agak2nye..
saya nih bkannye x skekan binatang..saya suke sangat..macam2 binatang yg bertandang kat uma..
da macam zoo ..

Hari tuh dpt lagi bby kitti..comelll..ade 2 ekor..dia manje sgt..
tapi tu lah masalah sy,sy alah gan bulu2 nih..kate org alergic..kalu x
Haaaaccchoooo!!!!!! alhamdulillah..haha.bersin daaa..

Kali nih alhamdulillah,da kurang coz bertemankan pil2.haaa..
so x lah terlalu alah sgt..

"i love animal"
haaa.certain2 jea ok..heee
waalaikumsalm



the puteri pacific johor bahru

http://www.agoda.com.my/asia/malaysia/johor_bahru/the_puteri_pacific_johor_bahru_hotel.html


Salah satu hotel kat johor bahru,tempat sangat best...
dengar cite esok nih nak g..
Aku nak ikut. x lah kot.sbb ade hal lah..proposal banyak x siap lagi..asyik holiday jea..hee ok lah nak continue wat keje balik..

nokia E71 hilang!!!!!!






assalamualaikum..rini nak share sikit pasal fone kite tuh..benci sangat sbb fone tuh hilang,ntah macam mane skali pandang je..
Mne x nye bile shooping..Tadi hangout gan mak g JJ..Lupe plak ade sale gile2 kat seluruh shoopingmall.

kowg yg taw ..kite da tkar num..pape nadia gtaw...i hate this thing happn ..
Peringatan Allah kat nadia..

Kalau aku tau lah kan mall tuh sesak x de nye aku nak masuk...
"Ya allah kau tabahkan lah hati aku ini ya allah"

Baru jea pakai x sampai setahun lagi..hee..tapi tape nati bli lain..next time take care n jangan kales lagi ..
korang2 tuh..be watchout gan penyeluk saku.

Tadi pun ade yg lbh teruk RM6000 hilang 'cash' nak beli barang skolah anak plak..menangis x berlagu lagi.."Ya allah kau kudungkan lah tangan si pencuri itu ya allah"

ok lah,pesanan dri diri sendiri..beware and hati2 ok

December 26, 2011

Hasrat hati


….inilah titian!

Titian suci

Jalan makrifat ahli hakikat menuju ilahi

Tuhan maha pengasihmaha penyayang selalu merahmati,ku ajak mu kesana

Datanglah segera !mari kemari!

Kita mendaki meniti pelangi

Membawa hati

Ke hadharat qudus di taman suci rabbani

Alangkah indahnya!semuanya sepi

Penuh ketenteraman penuh ketenangan jiwa insane

Apakah tak mahu kesini!

Kepada tuhan mu tidak mencintai!

Masih menurut nafsu  syaitan

Sampingkan keduniaan lempar ke belakang daki daki duniawi.!

Kikis segala kotor dan karat yang melekat hati sanubari

Biarkan sampai bersih putih suci

Harum mewangi bercahaya nurani

Supaya sesuai untuk pandangan pencipta insan

Tuhan semesta alam rabbul alamina rahim rahmani..









…..ilahi rabbi!

Aku berdoa memohon kurnia kelimpaham rahasia

Rahasia makririfat

Rahasia hakikat

Rahasia kaum orang bahagia

Namun aku merasa sedih..berdukacita

Jiwa ku kotor..berkarat berdaki orang sengsara

Hati pun lalai sering melupakan mu alpa

Fikirin kabur berpura pura

Haluan bercelaru entah kemana

Bentengilah aku..bentengilah segera!

Dalam istana makrifat taman hakikat kemuncak gembira



…… wahai kawan !

Inilah persembahanku sudi terimalah !

Sebuah bingkisan yang paling murah

Nilainya tinggi kemuncak yang indah.

Untuk dirimu bentengilah cepat

‘benteng diri alhi hakikat…

Meniti makrifat kepada allah’

Moga moga nikmat siapa yang rindu mencintai allah

Ya tuhanku,kabulkanlah…kabulkanlah!

katakanlah amin tanda berserah!!!


holiday !!!!



Assalamualaikum semua..
harini nadia nak share sikit..nih vila yg kitwg stayed ritu..
tempat mmg best.rumah nih tengah2 padang golf..
before stayed vila ,kami stay kat hotel and banglo ..

Hampir 3 rumah..berpindah randah.hee..btw best jugak lah..
if sampai jb..singgah lah stay sini..
tempat dia besar.puas hati.selesa..
RmM500 sehari..
ktwg stay dalam 5 hari x silap..
hari2,swimming,golf,boling,snooker.spa.

agak menyeronok kan sangat ok..
sape yg x pnah g,try lah ajak family ..

have a nice day
assalamualaikum

lebih selesa "single" then "Couple"


heyy..maaf yea..saya x boleh tima awak lah..awak mmg bek coz teman saya.banje saya,ajak saya hangout..tapi saya x boleh lah,saya lebih selesa single..

know each other dulu..pengalaman mengajar ok..
even awak lbih tua..hee..we fren kan..tq awak "muhammad F "

thanks yaa

welcome to all kptm student.haa





Assalamualaikum semua..esp kat KPTM student lah sbb next week da nak naik sem..kepada new student tu..pandai2 lah biasakan tempat ok..n yang penting jangan nak terlalu over ok.hee..x de lah

and student yang practikal tuh,buat lah baik2 sebab tu tahun akhirkan..buat yang bek2,hope dapat cepat grade lah..and yang x dapat wat practikal tuh,bersabr ekk ..keep it up..Anak melayu jangan tanam sikap putus ase..ok??

Haaa..akuu..pejam celik pejam celik da sem 4.emm x lame lagi..Umo makin lame mkin menngkat so,be prepared ok..bukn prepare benda lain ok?? prepare nak masuk dalm dunia pekerjaan o dunia biznes kat lua tuh.hee..

Ramai yang kate.alaaa..boring lah da nak naik kolej da..tapi bagi aku kan.aku cakap alhamdulillah.best nyee,,seronok lah x sabar nih..nak tau nape??sebab aku bersedia dengan ape jua dugaan and cabaran yang ade..Aku nak uji kemampuan aku..adekah aku mampu melakukan??kite tunggu jea..

tak boleh caye lah aku nangis sbb "ombak cinta"



Assalamualaikum korang,hey..bole caye ke aku nangis..owh tidakk..
Act,x de lah sedih mane..biasa je,,aku sedih sbb org sekeliling aku..
klaka,campur sedih sikit,haaaa.

lagu dia, patu aku dapat rasakan macam mane perasaan org tuh..aku dapat rasa aku yang mengalami nya..
hakikatnya x de lah....

Kenapa awak gelak???cuba cakap..orang yang x de perasaan je yang cakap cam tuh..
Aku tersentuh dengan keikhlasan hati seorang wanita ,walau dia jadi macam tuh..
Aku sedar allah akan sentiasa bersama..

Hari tuh g lah tgok gan kawan sy nih
"Nadia,nangis lah tuh"
"Mane de,klaka je lah"

Aku pun pelik nape aku nangis..ape yang aku rasa sebenarnye nih??wehhh..
walau aku ganas n kental mane aku ttap ade perasaan woo..
k lah,babai

puisi cinta untuk mu

 

Assalamualaikum...

kaki kiriku buntuh..

kalutan ku hilang ketimur ku kosong..   

aku terus bosan & tertekan seperti waktu yang terus meninggalkan aku jauh kedalam kerak bumi yang belum pernah diterokai orangnya kurindu,jiwaku biru....

 "menunggu cintamu umpama sibuta yang melihat syurga.. umpama lampu yang berwarna hitam lalu menunggu".

    aku terus.....

kini mlam tiada lagi & cahaya matahari dibebankan dgn bunyi rintisan hujan

 seperti mahu saja aku mengejar gunung yg besrnya tdak terdakap sprti itu jugalah rindu aku pada....???

kini harus aku terus menunggu atau hilang saja dlm lautan yg luas..

"puisi cinta untuk mu"