try click here

March 14, 2015

Hakikat ..kenyataan ..

Saat aku rapatkan mataku untuk aku terima kenyataan dan cinta aku hanya fantasi..aku rasakan sesuatu yg hangat jatuh ke jari jemariku..pantas aku menyeka..terasa pantas dakapan dari belakangku menyapa.."syg, jgn nges lagi..sy ada, sy x kemana"tersentak dari itu aku tersedar dari tidur, rupa rupa ianya hanya mimpi..

Tanpa aku sedar aku tertidur dalam menanges...aku bangun dan aku senyum pura pura tenang dan happy .. rutin harian berjalan..pegi kerja kerja dan kerja..aku sibukkan diri bila lunch..aku x terasa nak makan..tapi tu lah aku...aku bukn jenis yg suke makan bile stress..hidup aku mula perit..tapi aku yakin allah ade..

Sampai train aku tersermpak dgn sepasang kekasih..pgg tgn..jage kekasihnya..x pasti wife or gf.. pompuan tu berkerusi roda and silaki ni pgg tgn smbil tolak kerusi..aku dapat rasekn bhgia dan setianya..aku hampir menitiskn lg saat aku terkenang kmbli..tp itu hakikatnya..

Pergi

Tinggal dan pergi tanpa rasa..

Aku ditinggalkan seperti aku meninggalkannya..
Hidup ini sungguh adil..
Kehidupan aku kini berubah serta merta..
Menjadi seorang pendiam..
Menjadi seorang yang tidak mesra..
Makan hanya sekadar ingin rasa makan..
Berat badan ku kini turun naik seperti emosiku yang turun naik..
Penglihatanku mula kabur gara2 menangis..
Kepalaku mula rasa berat gara2 banyak berfikir..
Jantungku mula sakit gara2 terlalu stress
Hatiku mula pedih gara2 melihat org bahagia..
Kakiku mula tidak stabil gara2 keletihan..

Aku sudah mulakan hidup baru tanpa sesiapa..tanpa sesiapa.
Aku redha..aku tetap menanti hati walau hatiku tau, aku tidak akan dapat milikinya lagi..kau pergi dengan kata2 yang pedih..

Pengorbanan dan kebaikan aku tak pernah kau hargai..apa yang kau nampak hanya lah keburukan aku...

Menitis air mataku jatuh kepipi menjadikan aku sedar..aku sedang berpijak dibumi yang nyata..

Di office ku..aku jumpa pelbagai org..setiap kali aku turun ke surau..aku akan terjumpa akak yang tengah sarat mengandung duduk di depan kerusi ini..org yg sama.waktu yg sama ..aku teringin nak tegur..aku kagum dengan cerita yg aku dengar..

Saat ni..aku impikan seorang bayi ..senyum dan bau nya buat aku tenng...
Tapi kini hanya tinggal kngan

February 28, 2015

Corong radio

Corong corong radio mendedangkan lagu yang agak sayukan hati.. kenapa kau masih begini nadiah...bangkit lahh nadiah

Masih ada PELUANG ke !!

Tetiba aku rase "masih ada PELUANG ke!!!" Betul ke pilihan hati aku untuk jangka masa yang lama nih.. apakah perasaan die terhadap aku?? Argghh ..

And masih ade peluang untuk aku terus hidup ke!!! "harapan semoga dirimu kekal bahagia"
Tetibe radio pusing kan lagu "my heart will go on , titanic" so touched ..touching gile hati bile tengah berperasaan gini..adakah ink jugak 1 petunjuk untuk aku .. moslty today banyak lagu yang bertemakan "peninggalan" "go on" "stay alive" "leaving" " smile and hurt your heart" ..
And my idea just twist song..make you free... just 'twist again' .

Macam klaka je lah...tapi aku sedar ini semua dugaan untuk aku hadapi..jgn cepat melatah nadiah..kau dah besar and boleh berfikir matang untuk lakukan semua..be yourself nadiah,terpulang pada someone nak terimaa kau seadanya or sebaliknya..nadiah kau cume berusaha jadi yang terbaik untuk diri kau dan masa depan kau..

Pikir positive and do what u like.. u just 23 and to young to think about it..pasrah n redha jika itu takdir kau..Allah maha kuasa bila2 je kau akan "pulang" ..

Think of your heart nadiah..

"For you i would like to make you freedom..and will be ocean for you to hear anything you need"

Smile and always smile

February 18, 2015

BABAY!!!!

Asalamualaikum peeps.. petang nih rase lemau sgt sbb penat pasal ape pun tak tau..btw banyak plan je rini..tp terpaksa rileks sbb x sihat..

BUKAN ni sebenarnya yang aku nak cakap..
Aku tak paham kenapa org yang aku kenal mesti akan sakitkan aku, i mean "closed" ..why eyh..ape korang ngat aku x de perasaan..kalau awal2 lg kau da x ske kau bg tau je lah..x susah pun..

tak de lah sakit sangat kalau kau bg tau awal2.. ni lg sakit bile kau buat aku syg kau then kau tinggal..

Ahahaha..tapi tak pe..aku da mula terima..tq sahabat bg aku semangat untuk semua nih..cume aku nak bg tau "kau" jgn pernah menyesal dengan ape yang "buat" ..tak kisah lah ape skali pun yang terjadi kat aku..aku menyesal dengan diri aku sendiri..

February 14, 2015

Hati yang dilukai

Assalamualaikum  you guysss...

Actually tak tau nak bagi TITLE ape..and tulis ape yang terlintas dihati,sebab hati aku tengah luka skang..Pelbagai segi aspek, contohnye kerja,kehidupan and whatever lah..And now berbalik pada tajuk ni, nak menceritakan tentang kisah seorang budak lelaki yang sangat menyintai
Someone..

one day this guys

TERIMA KENYATAAN CIK NADIAH OII

Hai..everyone..hari ni aku dah install my blog app..act x nak pun buat sebab buat berat phone je..tapi disebabkan aku rindu dgn blog aku..aku buat jugak.walau pun kecik je keyboard..hahah..

And and aku nak bg tau..yg aku dah ok..aku da boleh terima kenyataan and aku dah sedia..sebelum ni aku xsedia terima apa apa keputusan and  ape yg blaku..but now im ok..