try click here

November 5, 2011

5 fakta seks lelaki

Ermmmm seperti gul lah an,boyz juga punya imaginasi & fakta seks sendri.Cuma ketaranya , fakta seks boyz sama sekali tidak sama dengan gurl.Betul ke?JOM check it out..


1 . Sesorg boyz katakan menghbiskan masa slame 20 - 160 min spanjg hayat untuk ber'kiss' wif pasangan nya, and kalau nak dbndingkan dgn gurl,boyz sbnarnya lbh gemari kissing.

2 . Dalm hbgan intim,gurl akn khlangan 70 until 120 kalori bandg boys iaitu sbyak 77 hgga 155 kalori dlm bdn.

3 . Mengikut kajian Barat,lbh 20% boys mengakui ckp gemar melakukan seks oral manakala gurls menganggap kissinng tuh adalh lbh baik dlakukan lpas hbgan intim.

4 . Lebih 25% dri penis boys akn membengkok ketika menegang.heheh 

5 . Lebh 5 taun lalu Durex dah wat kajian seks scara global.Dlm kajian,mrka mndpti kbnykkn boys mengadakan hbgan seks sebanyak 101 kali setahun.



P/S : hanya tuk tujuan menyebarkan infomasi je,think + ok?harus belajar nih.heheh..

November 3, 2011

memori 3 rakan karib ketika raya korban 2010

                           this is my beloved frend..from tahun pertama..ika ,aku , kak sarah..



Awal2 pgi 3 kawan nih g masjid as solihin sembahyang raya same2 weyhhh!!x dpt byangkan..muka sume suci jea..Maybe this is the last memory that we create coz,x kan ade lagi sume nih.
All this pic has taken by us and all of them so nice..Time tuh raya korban kami x balik konon nye mals nak balik..Btw,uma aku dekat je kot kat cheras..x jauh mane lah..Time tuh aku mmg ade ajak tdo uma sbb dowang dua je an..so dowang segan plak time tuh n for frend lah aku x balik n aku stay kat sane..tapi azab lah..sume kedai tutup,yang ade dlm blik roti n magi..sungguh menyedihkan ..

This 3 person kebulur yang amat..sebabkna lapa lah ktwang jadi pekak,bisu,buta..haaa
kalau pert kosong,x bejalan lah sume..and 1 day we all mnx tlg sumone ade 3 org JEJAKA yang tlg kami time tuh..Cari kedai mkn sbb da lapa gle..masuk mcd full,masuk kfc pun same..last2 mamak jadi sasaran.Take away je lah mampu sbb tmpat full..Bile da knyang msg2 wat hal msing2 x de keje hampir beribu pic yg kitwg snap..nak online hampeh lah kan..

Then , berikutnya pun mcam tuh,Ape pun memori mase tuh penuh dengan tawa riang 3 rakan nih..n now maybe x lagi...ape pun yang berlaku ade hikmahnye dan tuhan maha mengetahuikan.Sampai sini je kot cerita 3 rakan karib nih..Selamat menyambut hari raya korban yea sume..salamm.

siti "yo nana"my little sis

video

maaf lah..latar tu besepah sikit..ye lah kan biasa lah mak n anak punya projek..hahaa..ape2 pun sape2 yang tension bile menghadap buku o keje belambak..kowang tgok lh video nih..Nih adik saya,name dia siti yo nana katanya..She's 5 years old..Act she want go to school becoz of her sis hari2 balik sekolah gan happy jea,bawak ni tu lah..until today,she was so happy when i brought her some coloring book for her..pencil box..n now she ready to school..haaaa..she is happening gile n talkative jugak lah..
tamau banyak cakap n enjoy the vid ok readers..assalamualaikum 


cinta sebelum kawin VS cinta selepas kawin

Mungkin ada di kalangan masyarakat yang merasakan bahawa bercinta selepas berkahwin merupakan suatu perkara yang tidak praktikan pada zaman sekarang.

“Macam mana kau nak kenal dengan bakal bini kau? Kau ingat kahwin ini senang ke? Kita kena kenali siapa yang akan kita jadikan teman sehingga ke akhir hayat. Perlu saling mengenali dulu dan faham memahami, baru ada bibit-bibit bahagia," kata seorang rakan.

Benar. Memang kita perlu untuk kita mengenali pasangan kita terlebih dahulu sebelum kita dapat membina mahligai bahagia, namun saya kurang bersetuju dengan cara yang kerap kali digunakan untuk mengenali bakal pasangan, iaitu dengan cara bercinta.

Tapi selalu kita tengok kawan2 yg bercinta sebelum berkahwin ialah pasti mereka pasti akan 'clash' dengan awek, dua atau tiga kali dan last2 kawin dengan orang lain. Tak ke kesian awek tu terpaksa menjadi 'bekas' boyfriend orang.... dah ber'sayang2' ber'abang2' berpegang2 pastu kene tinggalkan camtu je.... Tak ke kejam namanya tu (kesian kat perempuan la, lelaki mantain je...).

Lagi satu, kalau orang yg bercintan ni sume nye indah sampai kentut 'ayang' pun dikatanya wangi, tapi bila dah kawin nanti baru la 'busuknye kentut ayang'..... Nak kata kalau bercinta ni hipokrit la tapi bila dah kawin baru terserlah perangai sebenar seseorang. Kalau tak bercinta ni kita sedaya upaya akan cuba menerima kekurangan dan kelemahan tanpa mengharap sesuatu yg hipokrit....




Mungkin,bila korang da nampak perangai dia macam tuh n rase dia adelah yang terbaik.korang stay je n belajar perangai die.sebabnye,korang tak de lah susah nanti.

Dan akhir sekali dan yg paling penting...... agama..... Islam mmg melarang cinta sebelum berkahwin tapi amat menggalak untuk menyuburkan perasaan cinta selepas berkahwin, time lepas kawin la nak ber'abang2' dan ber'ayang2', kalau masa sblm kawin dah terbiasa dengan panggilan tu, nanti lepas kawin pasti rasa bosan atau tak rasa manisnya panggilan itu..... Lagipun Islam menegah percintaan sebelum perkahwinan kerana ia meupakan taktik2 syaitan untuk menghampirkan ssorg ke arah zina....

Ada pendapat anda? Mana satu pilihan korang?


P/S ; x de pape pun cuma kongsi cerita sikit.ini pun ingatan untuk diri saya n orang sekeliling ..

"JIWA" n "LARA"

Assalamualaikum....pagi nih nak melalut sikit sbb bosan tahap gaban yang amt..patuh pening sbb menhadap buku je sepanjang hari...so,kite guna kan masa sepenuhnya,haaa

Bile otak da masuk air sume yang aku buat sume masuk air..ape sangat lah kalau tulis kat blog nih..so  wat ever lah nadia..asal kau happy..x masuk campur hal org<mood kembali mengarut>

Malam nih saya masih mencari dimana pergi jiwa  saya,da lama saya mencari "JIWA" yang dilarikan oleh seseorang yang bernama "LARA"..sampai sekarang saya x jumpa "JIWA" tuh..Tapi orang kata kalau da jodoh si "JIWA" n "LARA" x kemana pun..Memang jugak x kemana, tapi sampai bile aku nak tggu jiwa aku balik kat aku..Si "LARA" nih pun satu asal nak bawak lari "JIWA" sayanati jiwa saya da x de..saya jadi gile tau x??BOSANNNNNNNNNNNN tguu kau balik tau.haa

<mood paling mengarut>