try click here

June 23, 2011

kisah KAMI di semester 1:>>section 30

wajah2 keriangan bersama lect kitownghurmm..
nak bercerita sikit tentang kisah kami semua ketika awal kelas.
sir nasir nih ajar account..cite nih masih segar dalam ingatan aku.mase tuh.
first class account,sungguh gem sgt coz lect x masuk....satu hari tu,hampir 2 minggu
dia x masuk class.lect baru kate kan..ttbe ade sowng mamat ni bersuara lak..maralah konon,lect x masuk nati nak exam tatau pape..patu die pun gan selamber g cari lect tuh.suh ngaja..haaaa..first day lect masuk ,ramai lak student x de dlm kelas..so kay lah..second class lak..makin ramai x de..lect tu hampir mengamuk student die x de dlm kelas..lect tu pn berkata lah dgan manis mulut nya "mane student lain,xkan ni je student yg nak blaja"..sume diam x brani nak jawab.,"kite tggu sume student ade dlam class barulh start study..class da lah stengah jam je.haisssssHH!!!wat hal lah plak..
tguu punya tggu,dowabg still x dtg..lect tu still nak tguu.tetiba mamat ni bersuara lah plak ."sir,x kan nak tggu downg plak..kite blaja je lah dulu.x yah nak tggu lagi"ye r kan xam da nak dekat sape x cuak.ape pun x taw age..
sir pun benggang coz NABIL menjawab..dowang berbahas sesama dowang.lastly sir kua kate nya x nak ngaja bdak kurang ajar nh..sir g smayang kat surau jap .5 min kemudian,dia nk jumpa 2org masuk bilik dia dgn berglir2..luahkan masalah ketidak puas hati..patuhh..ble time aku,die kate da habis da..aduhhh..baru nak perang mulut.heee :)..mgu seterusnya,class start cam biasa..kitowang cdang nak wat class ganti ntok sub yg terlepas..bincang punya bincang akhirnya sume bersetuju kite buat class malam tiap hari khamis.(LAH KOT LPE>HEEE)

lame kelamaan sir mula rapat gan kitowang,lepak sme2,mkn sme2,ngumpat sme2,sume same2..tapi tu suma da tinggal kenangan manis wat kitowang..but da nek sem 2 lembaran baru pulak...masih ade prob dgan lect lain...natikan sambungan sem 2 kitowang besama miss yang agak spoting gan kitowang cam sir spoting gan kami..

lets go dude..






June 22, 2011

sahabat sejati

Sahabat Sejati adalah sahabat yang tidak mempunyai hati nurani untuk menusuk dari belakang atau menjadi duri dalam daging dan tidak memiliki rasa iri dan dengki. Saling memberi dan saling menerima tanpa  azas pemanfaatan.

Ketika seseorang yang sudah kita anggap sebagai sahabat, namun pada satu ketika ternyata dia diam-diam menginginkan dan melakukan sesuatu yang pada dasarnya tidak pernah terpikirkan oleh kita, apa yang harus diperbuat dan apa yang bisa kita rasakan? Kekecewaan yang sangat dalam dan terlukalah sudah hati dan rasa… Ini sebuah pertanda bahwa ia sangat tidak seharusnya untuk dijadikan sahabat. Mungkin saja kedekatan yang selama ini tercipta memiliki dua arti yang berbeza. Keberadaanya yang kita anggap sebagai sahabat, namun alangkah malangnya ternyata ia tidak memiliki makna  seorang sahabat. Ia hanya teman dekat atau justeru hanya teman biasa saja…

Sungguh tidak mudah menemukan seorang sahabat!

Teman sanggup merampas orang yang kta cintai
Tapi sahabat akan menjadi mata-mata menjaga orang yang kta cintai

Teman akan memberi mu senyuman
Tapi sahabat memberi mu kebahagiaan

Teman akan memberi mu setangkai mawar
Tapi sahabat memberi mu setangkai melati

Teman akan menikam mu dari belakang
Tapi sahabat akan menampar mu dari depan

Teman akan menceritakan mu yang tidak benar tentang diri mu
Tapi sahabat akan tutup mulut dengan kesalahan mu

Teman hanya menerima kelebihan mu
Tapi sahabat akan menerima kekurangan mu

1000 teman datang saat kamu tertawa
Tapi seorang sahabat akan datang saat kamu berderai air mata




















cerita semester 2 di section 12 bersama " miz NUR DINI"

salamualaikum..nak cerita ckit la kan..ermmm..kitownag tiap sem akan ade masalah dngan salah sorg lect..tapi kali ni lect yg kami kne ialah "miz nur dini"lect ni aja p.english 2..almaklum lah kan sekarang sllu kne gne english jea..so,first day adelah hari yg pling seronok bg semua student an..INTRO jea,hheee..mase tu,dia x dtg kelas kate nye MC.x taew lah an.sume pun ape age "hURRAY!!! lah..ade x persamaan dengan lect sem 1 dlu.heee.."nampak x kat situ"hahhhaaaa..
kisah kami bermula ble second meet..mle2 kne sebt name dia dgn betul,sebutan n pronouns kne betul..N..n..n U..u..R.r.. bkan noor heee..then,dgn peraturan bagai..
hee..pape je..biasa lah mule2 jea an..nak kne tegas.lame kelamaan lect tu macm hangin semacam gan kitowang..ape ntah salah kitowang..

then pade 1 hari tuh..miz suh wat forum in group..discuss n search 5 issue..1 group ade 6 ore..setiap org 5 isu mean 30 lahkan isu..all isu yg kte anta sume kne reject..aduayai...bengang yg amat,da lh wifi lem cam kura2..patu sume kne reject.katenye cam bdak2 nye cte..benci btol sy dgr..last2 1 isu jea.dia trima..

aishh..bengang jugak lo.."sebelum cite forum ni.ade lg kisah yg berlaku tpi harap mmaf lah..x bole nk ulaskan lboh lanjut,tkot lh owg kte kite aib kn die o buruk2 an name die.heee"

memang sebelum time forum tu miz agak bengang dengan section ktwang..sabo je lah..
hari terakhir present forum tu.dia ckap.die ske lak gan sec kitwg coz kate nye x bnyak songeh n snang nak bekerjasama.hhaaaa.taw x pe..

esok nya,bermula lah present forum gabungan 4 sec dibawah 1 bumbung..haaa..
group kitowang adelh group yg pertama skali kne present...beberapa jam kmudian,kami diberi rehat..dah lah ari ahad..kedai pe je yg bkk time tu..
tibe2,miz ajak g mkan skali..kitowg amek kesempatan lah ape lg..




homemade tshirt 1


ni suma adalah salah satu hasil kerja saya.bnyak lagi yang ade..gambar or tulisan dengan mengunakan kain velvet..korang boleh buat baju couple yang berbeza skit ikut karya korang..harga boleh dirunding..



baju ni act baju kanak2 antara 5 hingga 12 thun..saya buat baju ni mengunakn kain velvet yang dilekatkan atas baju,dan dijahit mengunakan tgan dengan teliti..kalau ade sesiapa yang nak tempah boleh bgtaw..boleh bgi gambar ape yang nak dibuat..boleh oder mcm mne kamu nak..sya at ni saja2 je ilangkan kebosanan..

mcm2 jenis pic ade.kalu berminat boleh comment..just exclusive..

Or korang boleh request pic ape,tulisan..but kebanyakkan budak2 bawah umo..12 tahun ke bawah..emm..kalau berminat cari nadia kat
(love_pinky33@yahoo.com = facebook & yahoo.)