try click here

January 20, 2012

sweetnya..sampai mengalir air mata bahagia

Assalamualaikum.heyy..

heee..korang nak tau,baru kejap tadi aku yengok 'vanila coklat'
wahhh..sweet nye laki tuh.hee..dalam mase yang sama aku dengar lagu ini

Tapi bagaimana


Betul2 tersentuh..aku menangis?haaa

sungguh mudah tersentuhya jiwa.haaa..tersentuh sebab lagu dia je..ok lah ni je yang nak gtaw..heheh
kbaiii!!

swimming jom!!

video
video
nampak tak kat situ..haaa sangat klaka kan..aku nak masuk kat 1.8 m tuh..haa
tapi nak bagi adik2 aku sesuaikan dulu..boleh berenang.haaa.yang baju pink tuh my mum..amacam sempoi gile an??

mmg sempoi sangat..macam org cakap.x tau belajar ..kalau malu mmg x dpt lah.

n naw amik peluang sebaik mungkin.ni baru tempat kanak2..
ye lah nak kasi dorang pandai control pernafasan...aku lah teachers nye..
muda x??

suke2 nak publish.tapi jangan nak pk bukan2 pulak ok.


*temporary

mymummy and my daddy


Assalamualaikum semuaa.hee update lagi nadia nih!!
X pe..asal aku bahagia kan?
ermm atas ni my parent and adik2 comel saya..
Sumpah dorang nih spoting gile ok??
sumtimes garang lah..biasa lah tu,nak didik anak2 kn?

slim x mak abah aku..slimkan?Da ade 7 masih slim..
Act ade 10 tapi 7 je yang mampu bertahan..alhamdulillah..
atas kerjasama and didikan dorang aku mampu berdiri kat sini..ye lah da berjaya.

Berjaya dari segi lain ok.think +.always..
heemak aku tahun 66 and abah 57
agak2 bape jarak dorang??

hee..walau pun jauh tetap bahagia..

aku pun nak cari yang lebih tua sikit.hee
sebbnye pikiran dorang lebih maang sikit..
 Pape pun they are my hero and heroin..

sbb bertungkus lumus membesarkan 7 orang anak..
walaupun banyak agam and masalah yang timbul.
tiap anak ade rezeki masing2.
wlau x pandai dari akedemik mungkin pandai dari segi lain..

2012 nih alhamdulillah sume da ok.settle.

ok lah sampai sini jea.assalamualaikum korang

HTC TROPHY! atau GALAXY NEXUS

Assalamualaikum..heyy..minggu nih rindu nak bli htc trophy tapi  tau lagi..kene servey yang lain jugak..haa..yang penting aku dapat "berblogging" and "searching info" ..

TApi ok ker?Humm ntah lah tapi macam kiut jugak..saya mau fone.hee..hajat nak guna galaxy nexus...

ade dua nih.. aku mahu 2 dua.tadi da cakap gan abah..dia kata kalau nak galaxy nexus
boleh tapi kene target pointer sem nih..huu..

Buat masa sekarang aku nak htc trophy


klik sini kalau nak tau :>htc trophy review <klik ni nak tgok







satu lagi impian aku nak kan yang nih ..x mahal pun biasa ja Galaxy nexus



ni ah rupa dia..biasa je kan..tapi comel..aku suke..lagi2 aku suke blogging,surf,chat,game,mubi,kebanyakkan macam tuh..tapi lah..aku da naik bosan untuk bermessage ..macam tu lah..if ade penting jea..hee..

mane satu nih

klik sini kalau nak tau >Galaxy Nexus Review.  tengok tau ..

Assalamualaikum...ni jea yang nadia nak share gan korang..

January 19, 2012

kisah cinta dia & kamu.

Assalamualaikum semua..lame x update belog nih..naik gila aku dibuatnya..hee.atlas dapat jugak..tapi x bole nak update selalu sbb,bz gan assg,homewok..wahh..kembali semula..kali nih nak story sikit lah tapi..tapi.. x de kene mengena dengan nadia ok..hanya cerita semata2!!



'kebelakangan ni,aku selalu bermimpi tentang perkahwinan..adakah benar jadi kenyataan?'
Pada setiap hari aku jarang pakai kain sarong dalam kata lain kain batik..Tetiba aku pakai..n esoknya parent aku gtaw
".Zarah jap g ade orang datang..pakai leklok sikit.."
"alah biaa lah."

sejam kemudian,tetamu abah n mak sampai.
aku sangat mengenali wajah tua itu tapi aku tak dapat meneka..aku takut tersilap orang..akhirnya aku biakan.

"Owhh,ni lah zarah ye?"
"Ye mak cik.."
"Cantik orang nya"
"emm..cik minum lah ,zarah masuk bilik dulu yea"
"yealah"

malam tuh parent aku da gtaw..esok dorang nak datang,nak kenalkan anak lelakinya dengan aku..tapi mak n abah balik kampung kejap sebb ada hal ktanya..kebetulan akak n adik aku tak ade..Humm kene layan ker??pikir ku sendirian..

"assalamualaikumm."
"Waalaikumsalam"
"Maaf lah lambat sampai"
"Tak pe cik,lagi pun mak abah tak da rumah,katanya balik kmpung.berdua jea?"
"Owh yealke.x pe lah lagi pun makcik ade hal sikit nak bincang..tapi tak pelah..makcik datang esok jea"


keesokan harinya..makcik dan pakcik tu disambut meriah..Aku terasa pelik sangat..lain macam.
"Dua orang jea"
"Eyh,x lah..si bujang tuh ade g kedai jap gan adik dia"
"jemput lahh"

x lame kemudian aku ternampak wajah yang aku sangat kenali.tapi aku pura2 tak kenal dan berbuat seperti biasa.hati aku mula berdebar..Aku mendengar perbualan orang tua ku..'aku nak jodohkan anak kau dengan anak aku,kejap lagi rombgan mminang dtg'
dalam hati aku..ya allah..'MEMINANG'

"Hey,awak sihat,"katanya
"sihat"
"Saya ade benda nak bagi nih"
"Ape?"
"Nahh..#kuntum bunga lili untuk awak"
"Eyh..nak buat ape?"
dia cuma senyum dan berkata  'tahniah'

Dalam kad tersebut tertera 'for you my sweet from A'

eyh..ni nama adik dia..aku kene tunang gan adik dia ke?x boleh belah!!!
aku terpaksa akur dengan pemintaan mak gan abah untuk menyatukan kami..

3 bulan kemudian..
akad nikah berlangsung..sampai jea di masjid aku terkejut kerana orang yang akan aku kahwini adalah abangnya B bukan adiknya..dalam mimpi itu aku terus menangis dan menangis..aku sendiri tak pasti adakah tangisan tu untuk gembira,sedih,takut,terharu atau apa..

Keesokan hari aku berjumpa dengannya tanpa tak sengaja

           THE END@@



#adekah mimpi ni benar dan akan jadi kenyataan ekk?

January 17, 2012

menghargai pengorbanan awak!!

Assalamualaikum ..heyy.. xde pape sebenarnye saje jalan2 kat blog..lame x tengok rindu plak..cuti CNY kite sambung ok..

Awak,saya hargai sumenye tapi tolong jgn nak memaksa saya..Saya sayang sumenye..walaupun salah saya..saya akan cube berubah..haap awak paham lah eyhh..We start from to be a fren n x payah lah awak nak stalker bagai..saya paham..

N.setiap manusia buat kesilapan kan..saya perlukan masa even bertahn2 lamenye..
*stoptalkingnonsense*

Hey geng section lapan..hope korang enjoy2 study gan kitowang..be happening jea..lets start something new to be a successfull people..

Hafizah,ika,iza,fas,lela,fira enjoy gila ok..fren for ever ok..
smile always..