try click here

December 18, 2013

Convocation Day !!


my besties 
"CONVOCATION DAY 2013"





 Assalamualaikum olls.. alhamdulillah,berjaya jugak memegang segulung sijil untuk parents.Insyaallah ade rezeki,next..i will proceed with other certificate for both of you..


October 4, 2013

The story of Adaza staff !!

Assalamualaikum.. today nak share and kenalkan all my frends..Ya allah terima kasih kerana temukan saya dengan rakan atau yang dikenali sebagai teman. jomm scroll down..

malam berbuka puasa bersama officemate

mas,nadia,ika and kak ayu
hafidz,hizami,kak farah,nadia,kak hanis,ika,mas and ali
together as officemate Security




firstdayy!!! practicle

lunch lunch lunch lunch




lunch together.


malam farewell bersama practical student
kak salina and me



love DATO  :) hehhe

she's love --> hahha

4 of us

colorfull daysss


malam solat dan doa atas pembukaan office baru



lets pray and recite together owhh muslim's



Hari pembukaan hamper yang banyak
"dato,nih lah muke2 yang makan and bukak hamper tuh"
happy

lawat ex officemate kat hospital serdang

bersama abang director!!!!

crazy dayy!! with yayunk myraa sha
boring and stress!!





malam nasyid "waahaaa wahhaa"



bersama jejaka idaman malaya..thanks muiz






herewith,i would like to share to all of you my super super super sporting officemate.
.
Dari first masuk practical sampai lah berjaya diserap masuk..
Allhamdulillah,walaupun banyak jugak halangan dan jugak dugaann
still tabah menghadapi..insyaallah..

thanks,allhamdulillahhh,thank you allah 
2013 year

Terima kasih, atas segala kerjasama and nasihat yang diberikan oleh semua..
TQ!!
welcome to ADAZA 
- Jangan lupa wassup wassup di Adaza group-
keep smile and keep it up dudes.
12/10/2013


_wish all of you good luck,whenever you are_
_remember,keep in your heart,love him and allah always be by your side_

HAVE A NICE DAY,AND MAKE UR DAY HAPPY

September 13, 2013

My future wedding..wahh!!

Assalamualaikum..

Heypp....ermm..agak agak kalau tahun depan bulan 3,kita langsungkan pertunangan ok ke,and bulan 9 or 11 terus nikah..

And sanding buat dua belah pihak sekali harung..contoh hari ni nikah ,esok sanding, Tapi sanding buat sekali and grand sikit..ok tak..sebabnye sebelah sana, dekat selayang and kite di cheras.. Tak lah penat sedara mara..Boleh bertandang dari pagi sampai lah malam..

And yang pastinye nak tema TAMAN ( GARDEN ) ala ala ENGLISH CLASSIC .yang warna agak agak macam colour pastel..not so bright or so Sparkle.

And and kat taman tuh ade gantung butterfly pink and purple color but still pastel
 wahhh!!! dah dapat imagine dahhh!!..how come, its come in unexpected..
Its like something drawing in my mind and i want my wedding are same just like what i just imagined..

Ayahhh!!! please please, one moment only..but don;t worry .i will do it by my self and my lovely partners,cousin,sisters,brothers...Wahhh!!! its so many idea.

and and kalau meja pelamin tuh ala ala romantik sikit,
ade bunga bunga dekat tepi meja tapi tak nak lah gelap macam nih..nak yang terang sikit..



wahhhh!!! romantiknye..tapi lebih kurang macam nih lah..
And kami punya kerusi sanding tuh guna buaian yang dialas dengan kusyen empuk yang berwarna pink pastel.yang pastinye kene ada banyak bunga and garden themekan??
yang nih pulak "meja tetamu" how sweet
and yang penting color tuh mesti ade color pink,purple,red,white for our theme wedding.
scallop tuh,just not so shiny lah..Warna pink belacan cair or white color

just like our love story white like a pearl

ok lah thats all.tu je lah kot..yang penting look like simple and romantik
-SENYUM LEBAR-

- KALAU TAKUT ADE NYAMUK,BAWAK LAH RIDSECT ,HIHIH-

August 26, 2013

Titisan Mutiara untuk mu

Assalamualaikum semua,hye..
lame x merewang dalam blog sendiri..ermm..even smalam hari yang best coz dpt jupe kengkawan but today still make me sad and i want to cry harder..

Huaaahuaaa..just nak luah sikit je dalam nih..Tengah sedap sedap buat keje ade plak ERA FM mendendangkan lagu yang paling pedih..ya allah sakitnye hati..

Menahan tangisan,tangisan dimana hanya aku sendiri yang dengar dan KEKASIH KU iaitu ALLAH.

Setiap cerita,cinta yang dicipta untuk merasai bahagia..dimana bahagia yang dicipta oleh manusia sesama manusia...

Ya allah kuatkan aku..Walaupun cinta yang ada hanya lah dia..rindu dan kasih tetap tidak pernah pudar..Yess!!! aku rindu sangat,Tapi,allah pertemukan aku denganya saat aku merinduinya..DImana perasaan yang tak lagi dapat ditahan dan air mata yang kini laju mengalir..

Insyaallah,Tuhan dah pertemukan jodoh untukku,dan ianya yang terbaik,kerana mampu mendidikku..

AKU HANYA MAHUKAN SESEORANG LELAKI YANG MENYAYANGI AKU SEPENUH HATI DAN MENGHARGAI AKU,MALAH TERIMA BAIK BURUK YANG ADA DALAM HIDUP AKU UNTUK MENJADIKAN AKU PELENGKAP HIDUPNYA.

"Mengesat air mataku dan menemani aku,malah menjadi bahu tempat aku mengadu"
"Cinta seseorang yang murni itu,hanya ada pada seorang lelaki yang mempunyai cinta sejati dan ia akan saling melengkapkan hidup dengan cinta murni dan sejati"
"setitis air mata jatuh ia bermaksud sebutir mutiara putih yang berharga"
"menagislah jika itu yang mampu buat kamu tenang dan ia adalah satu cara bagaimana mata berbicara tika bibir tidak mampu mengucapkan kata yang membuat perasaanmu terluka"
Setiap lagu dan baris kata ayat mempunyai satu MAKSUD 


August 1, 2013

Salam Ramadhan.. Ahlan wasahlan Ya Syawal

Assalamualaikum sahabat dan juga teman teman islam..

Dalam menunaikan kewajiban kita sebagai seorang umat islam,jangan lupa untuk berdoa kepada saudara islam kita yang berada di tempat tempat yang diratah oleh ZIONIS..(maaf,agak emosi sikit)

Please berdoalah pada yang Esa,saat kite bergembira masih ade yang bersedih diluar sana menahan lapar,sakit dan sebagai nye.

Mari sama sama kita umat islam berubah demi kebaikan. NO SYIAH in Malaysia..
Dunia akhir zaman kawan kawan..tak takut kah kita pada Nya.

Mari sama sama kita menadah tangan dan berdoa pada Allah supaya kita diteguhkan imannya,akhlaknya dan aqidahnya..Merujuk pada jalan yang lurus menuju ke syurgawi.kembali pada pangkal jalan hidup kita..Harus beringat kita hidup di dunia hanya lah sekali dan nyawa kita cuma dipinjamkan di bumi untuk hidup di alam realiti,dimana lantai yang dipijak .

Jangan lah kite terpesong aqidahnya,Allah adalah segalanya,kita mohon padaNya segala galanya.Mengucap lah kalian setiap hari dan setiap masa ,

ALLAH SENTIASA ADA UNTUK MENEMANI KITA WAHAI UMAT NYA,

July 4, 2013

Cara menanam uri (placenta)

MENANAM URI ANAK
Uri atau dikenali sebagai placenta, dan juga disebut tembuni.
Uri jangan dibuang atau ditinggalkan di hospital. Uri adalah teman rapat/kembar bayi semasa didalam kandungan dan uri amat penting kepada bayi.
Uri perlu ditanam dengan segera bagi mengelakkan uri busuk. Jangan disimpan uri hingga dua tiga hari baru dibasuh. Orang tua kata tidak elok. Kalau boleh, cepat-cepat basuh. Contohnya,kalau dapat uri pagi, petang dah tanam. Simpan di peti ais beku jika tak sempat basuh uri tersebut pada hari yang sama/segera. Uri perlu diuruskan dengan baik.
Jangan mengikut kepercayaan karut-marut masyarakat Melayu yang diwarisi turun-temurun. Semoga, kita dapat menghindarkan diri daripada amalan khurafat ini, yang dibimbangi boleh menjejaskan akidah kita tanpa sedar. 



Cara menguruskan uri
1) Mulakan dengan baca Bismillahirahmannirrahim.
2) Cuci bersih-bersih hilangkan darah-darah. Jangan guna sabun/shampoo.
3) Bilas dengan air bersih sambil berselawat dan doa yang baik-baik (Untuk pastikan uri tersebut bersih dan suci)
4) Cuci uri dengan garam. Lumurkan garam dan cuci bersih-bersih.
5) Cuci uri dengan asam jawa. Lumurkan asam jawa dan cuci bersih-bersih. (Untuk hilangkan bau hanyir darah)
6) Perahkan 4 biji limau ke atas uri hingga naik bau limau dan untuk harumkan uri.
7) Letakkan dalam plastik/bekas mudah reput seperti plastic tesco/kotak mudah reput, letak garam kasar dan asam keping. Ikat seperti sup bunjut.
***Mengurangkan bau hanyir yang menaruk perhatian binatang, yang mungkin akan menggali uri ini nanti 
8) Letak dalam kain putih dan ikat kemas-kemas seperti sup bunjut.
9) Gali tanah sedalam mungkin, agak-agak tidak dibau/dikesan dan dikorek anjing nanti atau binatang –binatang lain nanti
10) Baca Bismillahirahmannirrahim dan selawat semasa letakkan uri dalam dalam dan timbus.
11) Tanam ditempat yang bersih dan selamat. Contohnya perkarangan surau/masjid.
12) Letak batu sebagai tanda bagi memastikan tidak digali oleh anjing dan binatang2 lain.
13) Jangan di letak lilin dan barangan sebagainya yang boleh mendatangkan syirik dan khurafat.
Hukum menanam uri adalah HARUS. (JAKIM)Uri tersebut perlu dibasuh dan ditanam di dalam tanah supaya ia tidak dimakan oleh haiwan. Uri orang-orang Islam adalah suci dan dengan itu tidak boleh di bakar atau dijual. Mana-mana orang Islam yang melahirkan anak di hospital dikehendaki membawa balik uri-uri itu untuk di tanam di tempat masing-masing. Amalan menanam uri bayi dengan lada hitam, paku, pensil dan sebagainya adalah amalan khurafat.

June 29, 2013

Olive oil Soap

uolls nak tau ape kandungan nya?
Minyak zaitun mempunyai kandungan asid lemak yang tinggi, omega-3, omega-6 dan pelbagai lagi. Semua asid lemak ini penting untuk peredaran impuls dalam otak, merendahkan paras kolesterol dalam badan dengan mengurangkan pengoksidaan lemak sekaligus mencegah masalah jantung. Minyak ini juga adalah pengawet semulajadi,boleh memanjangkan jangka hayat makanan. Contoh terdekat ialah tin-tin sardin yang dilihat di pasaraya. Semuanya direndam dalam minyak zaitun, betul atau tidak?
Jadi, bagaimana kita mahu menggunak zaitan minyakun`ajaib’ ini semaksimanya?
·         Sebagai minyak utama bila memasak semua makanan kita
·         Kuatkan rambut rapuh
(cara : rendam rambut dalam minyak ini, kemudian balut rambut dengan tuala selama 30 minit, kemudian basuh rambut)
·         Sebagai bahan utama kecantikan kulit
(cara : URUT pada tempat-tempat yang disukai [jangan sapu])
-          dapat mengelak kerutan dan memperbaiki tona muka (wrinkles and face tone)
-          kulit cantik dan halus
·         Pelembap dan penyegar muka
(cara: ½ cawan minyak zaitun+ ¼ cawan cuka+ ¼ cawan air; guna sebagai krim muka malam)
·         Kuatkan kuku (cara: rendam kuku jari dalam minyak zaitun)
·         Mengelap keluar make-up (sesuai untuk semua jenis make-up)
Dan banyak lagi.
Dan sememangnya ia sihat untuk kesihatan..
And now korang tak payah susah2 payah nak buat semua nih,Saya ade penawarnya,
Jom kita layan gamba nih sekejap












kalau tak percaya,try lah
if nak order and rasai kehebatannya
wassup nadia :012 2204107