try click here

May 31, 2013

For my future baby

assalamualaikum peeps..

salam semua,hari nih nak share detik2 dan saat bahgia..
hari jumaat yang paling best bagi kami pekerja disini..sebab hari jumaat lunch time die panjang sikit..almaklumlahh syang staff lah katekan..


And macam biasa harian kami,busy je memanjang..tapi disebabkan bos besar outstation..so kite rileks sikit.walaupun keje banyak gile..and melepak sekejap lah dalam opis..

The main thing yang nak cerita sebenarnye bukan pasal keje tapi pasal  BABY!!
haha..kebelakangan ni ramai yang kawin awal yang sebaya gan aku lah terutamanye..
Tadi,time lunch..aku and the geng pergi lah ke kedai pakaian sane sini,tup tup singgah kedai baby..MANJAKU!! Teman mak mak nih shopping,aku pun tumpang cuci mata,

mak aih,aku terpegun and terpesona la plak dengan barang2,aku pun round 1 kedai..sale kan..
Aku nak je capai tuh,capai nih..tapi kang bile beli kene marah dengan abg pulak,x pe lah ikut ckap abg..x yah beli..

Emm..bestnye,saat saat lahirkan first baby nih and dapat tengok ,belai,syg and jaga...tiap pasangan kompom hapy lah klau dapt first baby..tapi..emm..tayah lah tapi2kan..

dahh nak diam lahh x nak cite lebih

nahh cuci2 mata lah tengok gamba2 nih

Tempat tido si baby.

kasut untuk sikecil

tempat sikecil duduk untuk mandi

and my baby bed.omg so cute

nursing pad
-ade yg jenis jely and span or kain

napkin for baby


Ni sabun baju untuk baby


alat mandian untuk baby.


tu je lah yg nak share kat sini...
wish us and pray for our happiness
and bakal  jadi mak mak kat opis,hhaa


COP COP,KITE TAK KAHWIN LAGI,
JANGAN SALAH SANGKA
TAPI INSYAALLAH
"NAK BELI HADIAH UNTUK ADIK SIDIA YANG BAKAL KAHWIN"


May 28, 2013

khasiat ranting nona


assallamualaikum bloggers..

jom baca untuk info

Ranting pokok nona atau bullock’s heart ditemui kerana banyak kelebihannya. Sebelum ditemui ranting nona Dr Jahid dan para pembantunya telah mencuba menggunakan berbagai ranting kayu. Didapati ranting-ranting yang digunakan ada meninggalkan kesan bias pada tubuh pesakit. Bila ranting nona digunakan kesan bias tidak ada sama sekali. Selain daripada tidak ada meninggalkan kesan bisa, terdapat juga berbagai keistimewaan ranting nona ini:

(1)      Sangat digeruni dan ditakuti oleh jin dan syaitan yang berada dalam tubuh pesakit.
(2)      Kesannya sangat baik kerana ia segera menyembuhkan berbagai penyakit.
(3)      Tidak perlu diketuk dengan kuat, tapi memadai dengan cara perlahan-lahan. Biasanya memadai ranting nona itu diangkat kira-kira 45 darjah sahaja.
(4)      Berat, ketumpatan dan kemantapan ranting nona sangat sesuai digunakan untuk tujuan perubatan ini.
(5)      Ranting nona sangat tahan. Jika digunakan dengan cermat sebatang ranting nona boleh digunakan sampai berbulan-bulan.
(6)      Berkesan juga dengan baik bagi mengubati penyakit biasa (berbagai penyakit yang bukan disebabkan oleh jin dan syaitan).

Kepercayaan sesetengah orang cina dan india beranggapan bahawa pokok nona menakutkan hantu. Sebab itu mereka menanamnya di sekitar rumah mereka.

Menurut kajian yang telah dibuat oleh pakar-pakar ubat-ubatan herba mendapati bahawa setiap bahagian pokok nona ada khasiat ubatan. Daun, ranting, kulit, buah, akar dan lain-lain bahagian pokok tersebut ada khasiat ubatan. Daun, kulit kayu dan buah yang masih hijau boleh direbus bersama untuk tujuan penyembuh berbagai penyakit.

Penemuan kita pula ialah rantingnya sangat baik dan sangat sesuai untuk digunakan dalam kaedah perubatan refleksologi Islam ini.