try click here

December 28, 2011

story of Siti's



assalamualaikum sume....Kenangan kami tercipta bila kami msuk tahun pertama di KPTM.She's my best frend..her name is siti zulaika..Love simbol tuh terjalin antara dua insan nih,susah senang mereka bersama..Walau antara kami bnyak perbezaan dan banyak jugak persamaan..Nothing that i can story coz its all *****.Even i cry until die,she be my frend 4 ever..Love yang terpahat dalam hati sebagai seorang sahabat still sampai akhir hayat aku.All people are not perfect,me to..so..just belif ur self ok.


                                              




naik sport car ke cameron ?



Assalammualaikum you all kembali lagi,.hahaa..
Pic nih baru bape hari yang lepas..bersama kereta sport merah menyala gitu..
mesti korang tertanya tanya kan macam mane nak sumbat 7 anak n laki bini. total 9 org.
muat ker??kete nih pun muat ntok 3 orang je pun..

Macam biasa lah kami yg besar x ikut sebb dowang g pun atas sebb kerja..
malas nak ikut,duk uma update blog n tgok tb lagi bes..
emm agak2 sape nye kete nih ek??bole teka?
kete nih kete sewa..sbb nya kete kitowang anta bengkel,tetiba rosak pulak.
n upah sorang driver untuk bawak..
si suami isteri duduk belakang lah,,emm..

syok kan??aku pun x naik lagi..so kay next time nadia.

budak kecik naik kete satu lagi .





kete nih..emm siyes best taw,,nipun hired sowang lagi driver,best x??
tapi yg x best sbb aku x de,tu yg x best..
This time,our vacation must be so happy...
nak tau mane?
JB je.taoi seronok ok..nati abis vacation upload more pic ok.
ok lah assalamualaikum'

Binatang peliharaan!!!

Assalamualaikum...
Malam nih..eyhh..pagi nih nak share sikiit lah..comel x binatang tuh..
agk kurang sopan kan.hhahaa

betul ke tipu tuh???hentah lah agak2nye..
saya nih bkannye x skekan binatang..saya suke sangat..macam2 binatang yg bertandang kat uma..
da macam zoo ..

Hari tuh dpt lagi bby kitti..comelll..ade 2 ekor..dia manje sgt..
tapi tu lah masalah sy,sy alah gan bulu2 nih..kate org alergic..kalu x
Haaaaccchoooo!!!!!! alhamdulillah..haha.bersin daaa..

Kali nih alhamdulillah,da kurang coz bertemankan pil2.haaa..
so x lah terlalu alah sgt..

"i love animal"
haaa.certain2 jea ok..heee
waalaikumsalm



the puteri pacific johor bahru

http://www.agoda.com.my/asia/malaysia/johor_bahru/the_puteri_pacific_johor_bahru_hotel.html


Salah satu hotel kat johor bahru,tempat sangat best...
dengar cite esok nih nak g..
Aku nak ikut. x lah kot.sbb ade hal lah..proposal banyak x siap lagi..asyik holiday jea..hee ok lah nak continue wat keje balik..

nokia E71 hilang!!!!!!






assalamualaikum..rini nak share sikit pasal fone kite tuh..benci sangat sbb fone tuh hilang,ntah macam mane skali pandang je..
Mne x nye bile shooping..Tadi hangout gan mak g JJ..Lupe plak ade sale gile2 kat seluruh shoopingmall.

kowg yg taw ..kite da tkar num..pape nadia gtaw...i hate this thing happn ..
Peringatan Allah kat nadia..

Kalau aku tau lah kan mall tuh sesak x de nye aku nak masuk...
"Ya allah kau tabahkan lah hati aku ini ya allah"

Baru jea pakai x sampai setahun lagi..hee..tapi tape nati bli lain..next time take care n jangan kales lagi ..
korang2 tuh..be watchout gan penyeluk saku.

Tadi pun ade yg lbh teruk RM6000 hilang 'cash' nak beli barang skolah anak plak..menangis x berlagu lagi.."Ya allah kau kudungkan lah tangan si pencuri itu ya allah"

ok lah,pesanan dri diri sendiri..beware and hati2 ok

December 26, 2011

Hasrat hati


….inilah titian!

Titian suci

Jalan makrifat ahli hakikat menuju ilahi

Tuhan maha pengasihmaha penyayang selalu merahmati,ku ajak mu kesana

Datanglah segera !mari kemari!

Kita mendaki meniti pelangi

Membawa hati

Ke hadharat qudus di taman suci rabbani

Alangkah indahnya!semuanya sepi

Penuh ketenteraman penuh ketenangan jiwa insane

Apakah tak mahu kesini!

Kepada tuhan mu tidak mencintai!

Masih menurut nafsu  syaitan

Sampingkan keduniaan lempar ke belakang daki daki duniawi.!

Kikis segala kotor dan karat yang melekat hati sanubari

Biarkan sampai bersih putih suci

Harum mewangi bercahaya nurani

Supaya sesuai untuk pandangan pencipta insan

Tuhan semesta alam rabbul alamina rahim rahmani..









…..ilahi rabbi!

Aku berdoa memohon kurnia kelimpaham rahasia

Rahasia makririfat

Rahasia hakikat

Rahasia kaum orang bahagia

Namun aku merasa sedih..berdukacita

Jiwa ku kotor..berkarat berdaki orang sengsara

Hati pun lalai sering melupakan mu alpa

Fikirin kabur berpura pura

Haluan bercelaru entah kemana

Bentengilah aku..bentengilah segera!

Dalam istana makrifat taman hakikat kemuncak gembira



…… wahai kawan !

Inilah persembahanku sudi terimalah !

Sebuah bingkisan yang paling murah

Nilainya tinggi kemuncak yang indah.

Untuk dirimu bentengilah cepat

‘benteng diri alhi hakikat…

Meniti makrifat kepada allah’

Moga moga nikmat siapa yang rindu mencintai allah

Ya tuhanku,kabulkanlah…kabulkanlah!

katakanlah amin tanda berserah!!!


holiday !!!!



Assalamualaikum semua..
harini nadia nak share sikit..nih vila yg kitwg stayed ritu..
tempat mmg best.rumah nih tengah2 padang golf..
before stayed vila ,kami stay kat hotel and banglo ..

Hampir 3 rumah..berpindah randah.hee..btw best jugak lah..
if sampai jb..singgah lah stay sini..
tempat dia besar.puas hati.selesa..
RmM500 sehari..
ktwg stay dalam 5 hari x silap..
hari2,swimming,golf,boling,snooker.spa.

agak menyeronok kan sangat ok..
sape yg x pnah g,try lah ajak family ..

have a nice day
assalamualaikum

lebih selesa "single" then "Couple"


heyy..maaf yea..saya x boleh tima awak lah..awak mmg bek coz teman saya.banje saya,ajak saya hangout..tapi saya x boleh lah,saya lebih selesa single..

know each other dulu..pengalaman mengajar ok..
even awak lbih tua..hee..we fren kan..tq awak "muhammad F "

thanks yaa

welcome to all kptm student.haa





Assalamualaikum semua..esp kat KPTM student lah sbb next week da nak naik sem..kepada new student tu..pandai2 lah biasakan tempat ok..n yang penting jangan nak terlalu over ok.hee..x de lah

and student yang practikal tuh,buat lah baik2 sebab tu tahun akhirkan..buat yang bek2,hope dapat cepat grade lah..and yang x dapat wat practikal tuh,bersabr ekk ..keep it up..Anak melayu jangan tanam sikap putus ase..ok??

Haaa..akuu..pejam celik pejam celik da sem 4.emm x lame lagi..Umo makin lame mkin menngkat so,be prepared ok..bukn prepare benda lain ok?? prepare nak masuk dalm dunia pekerjaan o dunia biznes kat lua tuh.hee..

Ramai yang kate.alaaa..boring lah da nak naik kolej da..tapi bagi aku kan.aku cakap alhamdulillah.best nyee,,seronok lah x sabar nih..nak tau nape??sebab aku bersedia dengan ape jua dugaan and cabaran yang ade..Aku nak uji kemampuan aku..adekah aku mampu melakukan??kite tunggu jea..

tak boleh caye lah aku nangis sbb "ombak cinta"



Assalamualaikum korang,hey..bole caye ke aku nangis..owh tidakk..
Act,x de lah sedih mane..biasa je,,aku sedih sbb org sekeliling aku..
klaka,campur sedih sikit,haaaa.

lagu dia, patu aku dapat rasakan macam mane perasaan org tuh..aku dapat rasa aku yang mengalami nya..
hakikatnya x de lah....

Kenapa awak gelak???cuba cakap..orang yang x de perasaan je yang cakap cam tuh..
Aku tersentuh dengan keikhlasan hati seorang wanita ,walau dia jadi macam tuh..
Aku sedar allah akan sentiasa bersama..

Hari tuh g lah tgok gan kawan sy nih
"Nadia,nangis lah tuh"
"Mane de,klaka je lah"

Aku pun pelik nape aku nangis..ape yang aku rasa sebenarnye nih??wehhh..
walau aku ganas n kental mane aku ttap ade perasaan woo..
k lah,babai

puisi cinta untuk mu

 

Assalamualaikum...

kaki kiriku buntuh..

kalutan ku hilang ketimur ku kosong..   

aku terus bosan & tertekan seperti waktu yang terus meninggalkan aku jauh kedalam kerak bumi yang belum pernah diterokai orangnya kurindu,jiwaku biru....

 "menunggu cintamu umpama sibuta yang melihat syurga.. umpama lampu yang berwarna hitam lalu menunggu".

    aku terus.....

kini mlam tiada lagi & cahaya matahari dibebankan dgn bunyi rintisan hujan

 seperti mahu saja aku mengejar gunung yg besrnya tdak terdakap sprti itu jugalah rindu aku pada....???

kini harus aku terus menunggu atau hilang saja dlm lautan yg luas..

"puisi cinta untuk mu"

December 22, 2011

homemade tshirt 2





Assalamualaikum ...Today nak story pasal benda kat atas nih..act ni adelah kain velvet yang dijahit kat baju..kkitowang wat khas ntok kanak2 bawah 12 tahun..macam2 saiz,besar kecik..sume ade..
and kalau ade org dewasa yang nak boleh tempah design ape..and kalau nak selesa mungkin boleh guna baju nsendiri.i mean tshirt sendiri lah..

Mungkin nampak simple tapi alhamdulillah perjualan kami meningkat..makin banyak tempahan..kami ade send kat jb,perak,and seremban.hahhaa..x banyak pun..baru nak meningkat..

Jahitan sume guna tangan...market kami hanya untuk kanak2 jea,tapi ade demand dri golongan dewasa..yang mengatakan,dowang suh buat baju untuk remaja..bukan ape..Ianya hanya kamu sorang jea yang ade..org lain x de...harga x lah mahal.harga biasa untuk tshirt..

Kalau nak buat baju couple yang unik berdasarkan design sendri pun boleh..

ade pape masalah atau pertanyaan boleh komen 

mubi,cool blog,tutti fruity and auntie anne .yummyy

Assalamualaikum..bersambung lagi..act nak berterima kasih kat my friend tuh coz sudi belanje...

"saya nak tgk cite mission impossible lah"
"Alaaasaya nak athur cristmas.."
"emm macam nih kite masuk 2dua nak??"
"Banyak lah..tamau lah nati lenguh Bon*** saya hee"
"Emm ok,ak decide lah"
"Heee.saya nakkk tengokkkceritaaa  "
"Heii,cepat lah..main2 plak"
"saya nak mission imposible ghost protocol"
"main2 yeh"
"Betul2 lah nih,saya banje awk bayar"
"Ok ,no hal..jom"

lepas kua je dari panggung perut aku berkumandang pulak..
tibe2.. heheh


"awk nak mkn ape..??saya lapar nih"
"Ermm.saya x kisah"kataku
"Awk nak makan ape?saya belikan"
"saya kalau dapat cool blog o icedea and auntie anne,da berbaloi"
"Ermm sini ade cool blog and auntie anne awak.jom kite cari jom"
"Eyh tayah lah,nanti2 jea.awk kan lapar tadi"
"Tape,saya tau awak diet.hahah"
"Perli ke haper nih"mula lah muka muram .hah
"Tade lah.jomm"

10 min kemudian aku dapat 2dua tuh..dia trus bawk aku g pizza hut,katanya nak mkn super cheese tuh.hehhe

"Awk,mkn nih skit,sdap"
"tamau,masin"
"X lah."
"emm sedap.tapi nati gemuk lah saya coz ade 7 jnis cheese dlm nih"
"Ok2..yang lbh nih tapau bawk balik"

Sepanjang hangout asik gelak memanjang jea.hhahah..klaka sagat ok?
 mlm nak balik tuh..mate die melilau cari ape pun tatau/


"Kanpa nih?awkcri ape?toilet eyh.hah"
"So funny..mane ade lah..saya cari tutti fruit lah."
"Owh kat sne lah"
"emm..cpat2..x sabar nih"

jalan time tuh mmg laju sampai x ingat pakai heel..hahha..kalaka gile..

"Emmm sedap nye.awk nak ase sy nye?"
"Nak??awk ni buat sy gemok ..tapi awk cam tau2 jea an saya mmg mnat gle gan ice cream nih..yumm"
":) u welcome"


the next ape yg terjadi pastu x ley gtaw.hahha..
sebab masing2 balik uma,hahha..so ape yg terjadi kat aku???
Kene bebel..but still hapy ok


+THANKS AWAK SEBAB BANJE NEXT TIME BANJE AGI TAU+

mak Vs abah _lawan snooker_

   Assalamualaikum and very good evening u alls..kebanykkan blogger say "Fuhh.fuhh berabuk blog aku" tapi aku nak pusing sikit " Ya allah,blog aku lawa lagi..kenapa x berabuk abuk macam yg lain"hhahah.sengall..Nih,pasal title atas tuh..

emm kenapa tajuk dia mak vs abah???Nak tau?sebbnye,mak gan abah lawan snooker sape paling tinggi score..
hhaha klaka sangat..tapi sweet jugak,mak nih pun bley tahan sengal die,abah pun 2x5 ..

Caya x caya,mak aku yg x pnah pgg kayu snooker boleh menang...mungkin mase kanak2 dulu die suke main galah o sumpit kot.tu yang pandai jea.hahhaha..Aku pun x reti nak main..Terror x terror lah...



Kan...????? terror x????? kawan yang blah kiri "My dad" n "My mum"

Last skali mak aku yang menang....boleh tahan kan???Tapi aku x puas hati sbb aku x reti..nih yang nak try main jugak...Abahh,next time kene banje 2 hours ntok sorang ok??

k lah sampai nih jea, entry,bnyak story nak share...masa aku terhad nak meng'hupdate'.heee..assalamualaikum korang..

belajar swimming jom!!

Assalamualaikum bloggers..today nak story sikit pasal swimming..
Khamis lepas.kami sume g berehat kat johor..Kenapa johor???
Nak tau ??sebab nye kat sane ayah ade keje sikit and dapat jumpa sedare mara kat sane..Almaklum lah adik bradik mak ramai.so mmg tertumpu kat sana je..

berbalik pade title kite.."swimming"
Sebenarnya tu sume my famly pic..my mum spoting an??siap pakai google lagi..tu lah,da tua2 baru nak blaja renang..so kay lah asal dia happy..Yang mengajar dorang swimming tuh..aku lah,"Teacher"..tak de lah pandai mane..tapi boleh lah....

Sape2 yang nak aku ajarkan,bolehh..tapi keselamatan tanggung sendiri,lemas sndri tggung sbb aku
pun kalau berenang x timbul2.hhahahha...tak de lah..aku boleh jea,cuma x banyak skill.hhah

kat sini aku sertakan picxa yang aku janji nak share.
saya lah tuan yg ngajo. (still pakai tuhh)Malunyee) i mean pelampung lah.heyy




yang nih,my mum n adik2..
amacam bole tahankan??


Place : Amansari Residence Resort pasir gudang
suke2.

assalamualaikum

December 13, 2011

budak chomel belajar membaca










 bole tahan kan muka sengal die....she so talkative..emmm but happy sebab dapat adik sebegini rupa..sometimes ada adik nih best jugak tapi tanggung jawab kakak pun besar jugak.haaa.

cuti nih,keje dia belajar membaca alhamdulillah buka cd pelajaran english education nye da ok.da bole follow..cikgu yang ngajo nye semestinya aku alah,x pernah jemu mengajar..
mane lah tau kan satu hari nati die balas balik jasa ak mengajar .

"Best kan nana kene sebat gan akk" haaa..kata org tua tua kalau nak ngaja budak jangan cara lembut sangat,nati pijak pale..nak aja kene lembut n tegas..disiplinkan dia..

N nati baru lah berjaya..anak yang manja akan jadi bodoh ..nak tau nape sebab kite slalu turutkan pemintaan dia..so nati dia x reti nak buat pape..sume kite buatkan..so didik dorang dengan sebaik2nya..
jangan ajar dengan sepak terajang kalau salah,x baik ok..n yang paling penting slalu doakan budak tu..insyaalah berhasil..hee

keluarga "Nature of life"

                   Nature Of Life
(OUR LOGO)sume berkaitan gan fabric.see,feel,touch   
























Assalamualaikum ..heee..this our project."Nature of life"
we learn all about fabric..all type of fabric...so love it..ummm..time nih ade event ..tapi da lame da..at that day i was entered my self in kind of that biz..Not bad lah..study pasal fabric,hafal n tau mane asal fabric,where we were suply..how does fabric use,why..where there come from..

Agak sakt jugak but happy lah dapat kenal sume nih..until now still study buku2 yang bertimbun pasal fabric,bukan nye ape suke2 kenal jenis kain..

sedap di pakai sedap jugak duit kua kan,,ye lah slalu kalu g mall nak bli kain o baju.slalu kene tipu..kate kain ni mahal lah,kualiti nye bagus,,tapi..hampehh..x sume tempat kualiti kain tu bagus,kalu murah harga kurang lah kualiti kalau mahal ofcoz tinggi harga dia kan??

Mumm,kakak n saya = Suka jait  ,suka reka fesyen merapu..
ayah = da bagus lah jdi suplier.anak n bini keje nye rembat kain..
Anak laki = tau main pakai je..asal selesa.
bagus punya orang,haaaa.kebanyakkan baju kitowang jait sendri..baju ke kolej,baju raya,langsir..sume lah "kebanyakkan" ..sebab nye nak jimat belanja..keluarga besar kene jimat..Btw,kain pun keperluan asas manusia kan...cuti nih jait baju lagi..hee



Ok lah sampai ni je entrykali ni...kalau ade info pasal fabric kite post k..

December 2, 2011

Dia jodohku rupanya (last part)


 Assalamualaikumm...ni part yg terakhir ok..n cite nih x de kene mengena gan sesiapa pun mahu pun diri saya ok??



Taufiq mencari zarah di dapur setelah didapati zarah tiada di dalam bilik.

“zarah..zarah..”Aku yang tengah masak buat buat tak dengar panggilannya.Taufiq menarik lengan zarah,memaksa zarah melihatnya.

“Hei,ape nih?”Taufiq menunjukkan albul di depan zarah.

“siapa suruh awak sentuh barang saya hah!”Zaarh berang dan merampas album tapi tangan taufiq lebih pantas.

“Jelaskan semua nih kepada abang.kenapa ada gambar abang kat sini?Ni betul ke zarah masa sekolah dulu?”

“Abang??Eeuwwwww.”Zarah meluat.

“Please jelaskan pada abang,zarah?”

“Ya ,tu memang gambar saya.kenapa?tak percayakan?memang lah tak percaya .Orang yang dalam gambar tu dengan orang depan mata awak nih da lain.Dulu orang yang dalam gambar tu awak hina hina,awak kutuk kutuk.”Taufiq menekup wajahnya.Oh tuhan,kau telah menemukan kami semula ,malah kau jugalah yang menyatukan kami semula.

“Zarah,abang mintak maaf,memang salah abang dulu,zarah dah tahu selama nih kenapa tak bagi tahu abang?’

“Bagi tahu awak? Buat ape nak bagi tahu awak ,awak bukan nya suka sy pun.”

“Siapa cakap,abang memang dah lama suka kat zarah,zarah je tak tahu.Syukur pada tuhan ,abang dapat jumpa zarah semula.”Aku terkejut mendengar pengakuan taufiq.

“Dah lama suka?Bila?”

“Dari zaman sekolahlah”

:Kenapa tak cakap awal awal?Habis kenapa awak asyik sakitkan hati sy je,kenapa suka malukan saya hah?”

“Tu sebab abang nak tarik perhatian zarah je.Saja nak sakitkan hati zarah.Padahal abg suka kat zarah masa tuh.Abang minta maaf ye?”





@@@


Mereka mengambi tempat duduk diatas batu besar.Melihat luasnya laut dan menunggu matahari terbenam.

“Zarah,abang da lama nak tanya zarah nih?”

“Apa dia bang”

“Apa hubungan zarah dengan hafiz sekarang nih?”

“Sekarang nih?Mestilah pasangan kekasih.”Wajah taufiq berubah merah.Zarah tergelak.

“Cemburulah tuh.?Sebenarnya hafiz tu bekas tunang zarah  lah bang.”

“Dah pernah tunang?Habis kenapa putus?Dia kat mana sekarang?”

“Dia dah pergi buat selamanya.Dia kemalangan.”

“Oh…abang tak tahu.abg kat oversea lagi rasanya.”

“Ye lah,orang pandai,kenalah pergi oversea”Usik zarah.

“Pandailah nak kenakan abang.:Taufiq mencuit hidung isterinya.

“Zarah sayng hafiz ke?”

“Mestilah sayang,Tapi sayang zarah dia da bawa pergi bersamanya.Biarlah dia pergi.Yang penting sekarang nih zarah sayang abang.Zarah sayang abang dulu daripada zarah sayang arwah hafiz.rasa beruntung tak bang?”

“Untung sayang.sayang tahu tak kenapa abang pergi overseas?”
“Tak tahu,kenapa?”

“Sebab frust dengan zarahlah.”

“Ehh.. kenapa zarah pula yang kena?”

“Ingat tak zarah tersungkur bawak buku?”Taufiq tergelak.
“Ish.mestilahj ingat,abg yang buat zarah jatuh,kan?”

“Eh..bukan abg lah..kawan kawan abg.abg tengok jea,Lepas tuh hafiz dating tolong zarah,kan?Masa tu abg frust sangat,Abg cemburu.Tak lama lepas tuh abg dapat tahu zarah makin rapat dengan hafia.Tu yang abg tukar sekolah lain dan terus pergi overseas.’

“oh..patutlah.zarah salah anggap inggat abg yg buat.Abg frust yea,tu lah ,lain kali nak ngorat,ngorat lah betul betul”

“Alah.tak kisahlah.yang penting abg dapat zarah jugak kan?Terima kasih kat mak ayah abg sbb aturkan perkahwinan ni”zarah angguk.taufiq terus memeluk zarah.

“Kenapa abg suka kat zarah,Zarahkan dulu gemok tak cantik”Taufiq tersenyum.

“perlu ke abg bagi alasannya?Setahu abg,kalau kita sukakan seseorang tuh,kita tak perlukan apa apa alas an.Abang tak kisah zarah macam mana dulu.Nak buat macam mane,hati abang dah terpikat”Mereka tersenyum bahagia.

Berakhirlah kisah ku..tak kusangka dia lah jodohku rupanya..Dulu dan kini aku akan sentiasa menyayangi dan mencintainya..kepada hafiz,aku akan sentiasa doakan kamu tenang dan berada di sisi org2 yang beriman.kasih aku xkan pernah pudar..aminn..


P/S = tq coz sudi baca,assalamualaikum

November 22, 2011

hangoutt lagih.

assalamualaikum reader.aku yakin all of u sume islam kan..wajib tau jawab salam..jawab gan ikhlas yea..
Nothing muh to story but still nga memikir ayat ntok mengarang lagi...Agak bosan kat rumah n tggu masa nak g keje je,ntah bile bole start..PRACTICAL.heheh.

Btw,1 dis nih nak hangout gan cik nur fasihah..mungkin arah kami ke TS kot,hehe.x jauh x dekat adil n saksama..X de keje lain benda yg sama "ice belog"wajib okk.."bowling" n yg paling penting "wayang"coz ade mubi best punya..OMBAK RINDU.Kita layan perasaan lah sikit..Almaklum lah single skang kan..nothing much to worry n to think about,be single are more better.

X kisah lah ape pun yang penting happy...Dalam mase yg same cuak jugak sebab result da nak kua..n kuat kan semangat nak clik cmsbg anda.heheh..kalau takut me aku check an..aku ok jea.hee..

ok lah sampai nih je entry aku.if ade new story n hot spicy story aku post k..
wasalam to all my readers nak continue games pulak..ttata

November 19, 2011

Aku bukan tomboooyyyyyyyyyy!!!!!!!!

 


http://youtu.be/xnXU3mVQLKQ
tgok lah trailer die.bes

November 18, 2011

Dia jodohku rupanya (part 2)

assalamualaikum readers..selamat membaca yea..





 MUHAMMAD TAUFIQ BIN BASRI.Name yang x asing lagidgn aku.Semasa akad nikah siang tadi aku tersentak bile tok kadi menyebut name penuh  bakal suamiku.Dia rupanya,Lelaki yg pernah aku syg sejak peristiwa 8 tahun lepas membuat aku benci padanya.
"Aduh!"Buku latihan mlik kawan2nya yg seramai 30 org berselerak di lantai .Kedenganran sekumpulan pelajar lelaki mentertawakannya.Kumpulan plajar lelaki yg kononnya popular kat sekolah ni dan ketuanya sape lagi anak Doto' Muhammad taufiq.Dia rupanya yg tarikt dung belakang aku,lepas aku tersungkur mcm nih.Sebelum ni  aku puja puja kau,tapi sekarang jgn harap!
"Macam mane tak tersungkur,kau dahlah gemok,pendek pulak tuh."Kedengaran salah sorang bersuara.Aku menjeling tajam ke arah mereka terutama Taufiq,aku tau dia yg menghina aku tadi.Tengok muka dia senyum sinis jea.Aku beruasaha bangun unuk mengutip buku.Tina tiba ada tangan yang menolong aku..Senior aku,hafiz.Sebaya dengan anak org kaya belagak tuh.
"Wah,korang tgok tuh,ade hero dtang tolong lah."Taufiq bersuara dengan nada cemburu.Di belakang kedenganran suara rakan2nya mengejek.
"Pedulikan ape dorang nak cakap.Kutip nih cepat."Hafiz membela aku.Terasa damai di hati.

***
Malam pertama di bilik yang serba indah ini,aku menitiskan air mata.Rinduku pada hafiz dan benciku pada taufiq.Kejadian lapan tahun tuh lah yang mengeratkan hubungan aku dengan hafiz.Niat di hatinak aje lari semasa majlis pernikahan berlangsung.Tapi,ape kan daya,aku tak mampu.Aku hanya berserah kepada NYA.
"Ni apa hal menangis malam malam nih?"Taufiq menjerkah.Cepat cepat aku menyapu air mata.
"Kau nangis sebab terharu ke dapt husban hensem macam aku?"
"HAh!"Serta merta aku menoleh kearahnya.Hensem?Eeee..tolong lah!Perasan.
"Kau jangan ingat kau suka dengan perkahwinan ni.Untuk pengetahuan kau,aku pun tak hingin nak kahwin gan kau tahu tak?"Malas aku mendengar.Aku dah agak.Memang sah dia tak tahu aku nih sape/Tapi kalau dia tahu macam mane?
"Huh!tak ubah ubah perangai.Berlagak!"
"ape kau cakap tadi?"
"Tak de pape".Dengan selambe
Aku perasan dia menjeling ke arah aku.Aku tersenyum sinis.Ingat dia sorang je boleh sakiti hati aku?


***
Dah empat bulan berlalu.Dan empat bulan jugalah aku menjalankan tanggungjawab aku sebagai seorang isteri.Makan,minum,pakaian semua aku jage dengan baik.Tapi die?Huh,langsung tak pernah menghargai aku.Sekurang kurangnya ucaplah terima kasih.Ni tidak.Egois!!
"Baju aku kau dah gosok belum?"Tanya Taufiq dengan tegas.Aku tersentak.Alamak belum lagi.
"Err.. Eh,belum lagi.Lepas saya siapkan sarapan ni saya gosok ok?"Kelam kabut aku didapur.
"Belum!!?"
"Ha'ah,belum lagi.Kejap lagi saya gosok."
Jawab aku dengan wajah tenang.
"Ape kau buat kat rumah hah?Gosok  baju senang macam nih pun tak boleh buat ker?Kau duduk rumah goyang kaki je kan?Kalau ade orang gaji,dia buat kerja lagi bagus daripada kau tau tak?Kenapa lah aku boleh kahwin gan pompuan macam kau nih.Kau ingat aku suke ke kahwin dengan kau!!"Jerkah Taufiq.Aku terdiam.Menjelingnya tajam.Kesabaran aku tak dapat dibendung lagi.
"Hey!awak ni kenapa hah?Takkan lah sebab tak gosok baju je awak nak melenting tak tentu pasal?KAlau dah gosok baju tuh senang,nape tak  awak sendiri jea yang gosok?Awak ingat saya diam selama nih,saya suke ker kahwin dengan awak?saya pun tak hingin lah!Dasar anak orang kaya ,belagak!!"Aku terus berlari masuk kedalam bilik.Aku menangis teresak esak.Taufiq tergamam.

***
DAh seminggu Zarah tak menjalankan tanggungjawabnya.Makan,minum dan pakaian Taufiq tidak disediakan seperti selalu.Semua kerja dilakukan Taufiq sendiri.Hidupnya mula tak tentu arah.Emm..salah aku juga,hal kecik pun aku nak marah marah dia buat pea?padan muka aku!Taufiq melangkah lemah menuju kebiliknya.Dia menghempas tubuhnya di atas katil.Tiba tiba matanya terpandang sebuah kotak sederhana di penjuru bilik.Ni mesti milik Zarah.Taufiq melangkah lemah kearah kotak tu.Dia mencapai sebuah album dan menyelak perlahan lahan.Taufiq tersenyum melihat gelagat Zarah.Cantik.Dia menyelak lagi,tiba dibeberapa keping gambar,dia terpaku ade gambar Zarah semasa zaman persekolahan.Zarah?
Dia ke budak yang aku kacau sampai tersungkur tuh?Ya Allah kecilnya dunia.Sesungguhnya dialah perempuan yang aku cintai selama ini.Disebelahnya ade gambar hafiz.Ketua pengawas sekolah dulu.Dia orang masih berhubung lagi ker?Di selak lagi album gambar tersebut.Ade lagi gambar yang membuat dia terpaku.Gambar dirinya semasa sekolah dulu.Dibawahnya tertulis,'dulu,aku sayang dia' dan sebelah ade gambar aku yang terkini,tertulis 'kini ,aku tetap sayang dia'Makna nya dia lah Zarah yang satu sekolah dengan ku dahulu?Zarah memang dah tahu siapa aku yang sebenarnya??

***

Cerita yang disampaikan hanya lah rekaan semata mata,x de kene mengena dengan yang hidup ataw pun yang si mati...Maaf jika ada tersalah bahasa,ejaan,terlebih bicara harap dimaafkan.

P/S - lepas nih ape yang terjadi ekk???Suami die cari die ker?mintak maaf kat bini die ke??or terus marah??Tggu sambungan nya ya??wasalam readers


November 15, 2011

Dia jodohku rupanya.(part 1)

Dua tahun yang lepas.
"Hai menungkan ape tuh"Hafiz mengambil tempat di depanku.
"Eh cepatnya sampai?" aku pura pura sambil mata melihat jam,padahal dalam hati panas je!.
"Aik...perli nampak?marah ker?"Hafiz mempamerkan sebaris gigi putihnya.Tersengih pula ni yg wat aku cair nih.
"Ishh.. Mana de marah,tak nmpak ke muke ngah happy je nih"Dengan spontan aku sengih mcm kerang busuk.
Terhelak besar Hafiz.
"HAh!Gelak gelak!"Sertamerta hafiz terdiam apebila mekihat wjh serius aku.
"Alah syg..sorry lah.Tadi jalan jam lah"
"Huh alasan!Habis kat sblah awak tuh ape?"
"eyh nampak je dia"Usik hafiz.Aku menyembunyikan senyuman ku.
"Nah,ni hadiah untuk awk.Happy besday syang".
"Terima kasih hafiz".aku tersenyun bahagia.
"Zarah,kita tunnag nak?"
"HAH!!".


***

"zarah.."Aku tersentak dri lamunan.Emak memanggil aku.Ternyata kenangan menyambut besday aku da dua tahun lepas bersama hafiz. masih terpahat dalam ingatanku.
"Baru balik dari mana tuh?"
"Dari kubur mak,ZArah masuk bilik dulu yea".
aku melangkah longlai.Emak hanya memerhatikan aku dari jauh je.Tiga tahun aku dengan hafiz menyulam cinta,setahun lebih mengikat tali pertunangan,malah kami hampir kahwin.Ketika itu semuanya indah belaka.Aku dapt rasakan kebahagiaan aku makin menjelma.Tapi tidak ku sangka,Lima bulan lepas hafiz tinggalkan aku untuk selamanya.Dia terlibat dalam kemalangan jalan raya.Sejak itu hidup aku kesepian,hambar dan suram.

***

"Ada apa mak ,ayah?"Aku duduk dihadapan mereka.
"KAmi ade sesuatu nak bincang nih?"
"Tentang apa?Nampak macam penting je"
"Macam nih,ada orang datang masuk meminang Zarah.Zarah nak terima ke?"
Tanya ayah aku.Aku terdiam .Baru  lima bulan lepas arwah Hafiz pergi.Patutkah aku menerimanya???
"Zarah fikirkan masak masak.Mak dan ayah x mau zarah  terus bersedih.Yang pergi tu biarlah pergi<ZArah kene terus hdup.
"Semua keputusan terletak ditangan zarah,kami terima"Ake merenung sayu wajah ayah dan emak ku.Dalam keadaan begini,apa boleh aku lakukan lagi??Hurmmmm..Harus ker??Ya allah berikan aku cahaya dan tunjukkan aku jalan yang benar?adakah ini keputusan yang terbaik untuk aku??...


*****************

Cerita yang disampaikan hanya lah rekaan semata mata,x de kene mengena dengan yang hidup ataw pun yang si mati...Maaf jika ada tersalah bahasa,ejaan,terlebih bicara harap dimaafkan.

P/S -Nantikan sambungan nya,adekah ZARAH akn terima lamaran tu?Masih ingatkah beliau kepada kekasih yanh sudah tiada itu???Jika ade sebarang cadangan atau idea.bole kongsi..APe yang akan berlaku pada masa hadapan zarah??

S.Window "mine's"

assalamualaikum semuaa.hhehe..
act,aku nak story sikit pasal ape yg berlaku hri ni..Petang tadi "2.30" betempat d "hall kptm" "14/11/11" ade final xam HUMAN RESOURCE..memeng agak menyakitkan coz ape yg kte spot,sume x masuk..alamatnye aku target nak dekan x dpt lah.hehe.tapi syukur alhamdulillah aku mungkin x kene repet lah an??tatau tatau.

Tadi fasz n iza ajak g mkn kat d'asria dengan menaiki kenderaan yang kami gunakan iaitu "kaki".hhaa
Ana pun ade skali,alang2 ana ade,kite g mines..tapi perjalanan nak g mines mmg agak memeritkan n buang masa,tapi syok jugak an??Penunjuk arah kitrang bg salah arah pulak..elok2 ikut jalan aku x kne tol da kene tol bape kali..??haihh..Psing BTS.BUKT MAHKOTA,KJANG?hahha..sume kitwang lalu..alang2 g melawat skali..Kul 8.30 kitwang grak,sampainye kul bape ntah.lastly sampai tgok kedai kri kanan da tutup..huhu..

Dlm masa tuh jugak aku masih ternampk byg2 gelagat manusia yang dulunya pernah tgok wayang sampai lwat mlm...Kat situ aku mula teringat..ermm,tapi aku tbah kan hti,aku try jugak lupa kan.Tiba2 teringat "ice blog" umm yummy..,tapi terlambt lah..da tutup..so kay next time ley dpat lagi..

Beli sikit barang,ermm terus menuju kat kete..ntok menuju ke destinasi seterusnya,Destinasi seterusnya ke mamak rizvan section 16..lepak sane kejap..tgok org lyan shisha...syok jugak,n teman ana bli bege ,skali ternampak "bege kawin" cam best je bunyi tapi kenyang lah plak..Tggu punya tggu..akhirnya sampai kul 12 sampai uma..jenjalan je kan?

Sebelum balik tuh.ktwang ade jalan laluan dalam teras jernang..lalu kat terowong sebelah D'asria tuh??Malam2 lalu situ agak seram lah sebab sunyi je tmpat tuh..berdiri bulu bulu aku.hahha..

Lastly aku happy sbb dapat kua gan kowang n enjoy gile..tapi kalau result aku pun enjoy gile..aku x taw lah.
sory title merepek je
P/S- aku happy sangat sbb x de org kongkong lagih.smile

November 8, 2011

From BTS to UKM

 
assalamualaikum readers.hahha...malam nih bosan sgt so,kite layan lagu <love you like love song > n berbloging lah jawabnye.

Esok x de pape nak wat sgt just study sikit..Humm..bosan jugak kalau asik stress kan diri nak study,so kte ilangkan skit tensen tuh.

Title x taw nak tulis ape tapi nak cerita sikit lah pasal tuh..Gerak dari uma 2 lebih,sampai kat BTS dlm pkul 3 sumting lah..Sampai2 je kene ngorat..haihh!!perasan cantik jea nadia nih kn??Bia lah saya nih jgn heran kan..Heee..




Train pertama sampai setelah setengah jam tggu..Sampai jea train,mulut aku otomatik tnganga,tau ape sal ??pack gilee,full tau?Try jugak lah masuk kat koc gul,tapi x berjaya,sbb full sgt mane x nye beg aku yang besar nih pun x muat nak masuk tau,tapi aku terjumpa housemate aku,kebetulan pulak turun kat TBS..So tggu train yg seterusnya,tapi hampeh jugak sbb sume full dalam 5 train aku terlepas..Pukul 6 lebih ad sumone nak tlg anta kan ,tapi alhamdulillah lah..mula2 jual mahal..haha.padan mke kene gelak..

Bersama beg SKEMA, aku kuat kan kaki tuk bdri n bjln lagi..Menunggu dan terus menunggu ntah sampai bile..Jumpa kedai mkn n lepak kejap sbb kaki da kejang seb bek jgak x pkai wages..mau x patah kaki aku..Dalm kul 7 dia sampai untk jmpt.Akhirnya sampai uma jugak..Tapi......

Dalam perjalanan nak ke bangi,kitwang lalu mines dulu then lalu jalan blakang kat abu bakar baginda ..Tiba 2 aku teringat kat sumone.ntah macam mane aku bole ternampak byang2 yang x sepatutnya aku nampak sekian lamenye..Bayang2 dua orang berbeza jantina menaiki skuter hijau di laluan tuh,dengan x sengaja air mata aku menitis laju,tapi aku sempat cover.Skuter and orangnya masih jelas dlam ingatan tuh tapi aku x bole trus memikirkan semua tuh..Aku harus maju kedepan.Dalam mase yang same aku terbayangkan wajah dua kekasih yang dulu nya gembira tanpa ade masalah dan tiba2 jadi hambar..Setiap perjalanan aku teringat dan dimana kasih kami mula terjalin,mungkin ini jugak karma untuk aku..Aku redha..

Setiap yang berlaku n yang pernah terjadi dlm hdup aku bersama nya dah pun aku ciptakan 1 buku untuknya sebagai diari n memori yang penah aku lalui..Dan kini aku masih pgang jnji aku untuk terus 'single' tanpa teman disisi.Memang dia yang terakhir yang pernah aku cintai.Tiada lagi yang akan mampu buat aku tersenyum n gembira lagi..

Perjalanan dari BTS ke UKM adalah satu ujian yang tuhan beri kat aku untuk aku tempuhi n dalam masa yg sama tuhan nak bkk kan mata aku untuk sumenye,malah ade hikmah perjalanan aku ke ukm tergendala..Nak tau kenapa ??Sekian lame aku cuba kaburkan semua memory yang penah tercipta tu tapi tuhan bagi aku peluang untuk ingat semula untuk menghilangkan "kerinduan" yang menebal di hati..mungkin perjalanan nih dah membuatkan aku sedar pada seseoang yang pernah nyanyi kan lagu faberet dia n aku "neutron star collision"bahawa aku x patut bersamanya mungkin dia lebih berhak bersama yang layak dengan nya..


assalamualaikum ..

November 5, 2011

5 fakta seks lelaki

Ermmmm seperti gul lah an,boyz juga punya imaginasi & fakta seks sendri.Cuma ketaranya , fakta seks boyz sama sekali tidak sama dengan gurl.Betul ke?JOM check it out..


1 . Sesorg boyz katakan menghbiskan masa slame 20 - 160 min spanjg hayat untuk ber'kiss' wif pasangan nya, and kalau nak dbndingkan dgn gurl,boyz sbnarnya lbh gemari kissing.

2 . Dalm hbgan intim,gurl akn khlangan 70 until 120 kalori bandg boys iaitu sbyak 77 hgga 155 kalori dlm bdn.

3 . Mengikut kajian Barat,lbh 20% boys mengakui ckp gemar melakukan seks oral manakala gurls menganggap kissinng tuh adalh lbh baik dlakukan lpas hbgan intim.

4 . Lebih 25% dri penis boys akn membengkok ketika menegang.heheh 

5 . Lebh 5 taun lalu Durex dah wat kajian seks scara global.Dlm kajian,mrka mndpti kbnykkn boys mengadakan hbgan seks sebanyak 101 kali setahun.



P/S : hanya tuk tujuan menyebarkan infomasi je,think + ok?harus belajar nih.heheh..

November 3, 2011

memori 3 rakan karib ketika raya korban 2010

                           this is my beloved frend..from tahun pertama..ika ,aku , kak sarah..



Awal2 pgi 3 kawan nih g masjid as solihin sembahyang raya same2 weyhhh!!x dpt byangkan..muka sume suci jea..Maybe this is the last memory that we create coz,x kan ade lagi sume nih.
All this pic has taken by us and all of them so nice..Time tuh raya korban kami x balik konon nye mals nak balik..Btw,uma aku dekat je kot kat cheras..x jauh mane lah..Time tuh aku mmg ade ajak tdo uma sbb dowang dua je an..so dowang segan plak time tuh n for frend lah aku x balik n aku stay kat sane..tapi azab lah..sume kedai tutup,yang ade dlm blik roti n magi..sungguh menyedihkan ..

This 3 person kebulur yang amat..sebabkna lapa lah ktwang jadi pekak,bisu,buta..haaa
kalau pert kosong,x bejalan lah sume..and 1 day we all mnx tlg sumone ade 3 org JEJAKA yang tlg kami time tuh..Cari kedai mkn sbb da lapa gle..masuk mcd full,masuk kfc pun same..last2 mamak jadi sasaran.Take away je lah mampu sbb tmpat full..Bile da knyang msg2 wat hal msing2 x de keje hampir beribu pic yg kitwg snap..nak online hampeh lah kan..

Then , berikutnya pun mcam tuh,Ape pun memori mase tuh penuh dengan tawa riang 3 rakan nih..n now maybe x lagi...ape pun yang berlaku ade hikmahnye dan tuhan maha mengetahuikan.Sampai sini je kot cerita 3 rakan karib nih..Selamat menyambut hari raya korban yea sume..salamm.