try click here

October 6, 2011

ni lah jawapan nye

Siapa kata jadi perempuan tu SENANG


Nak kena tutup sana, tutup sini


Tengok budak lelaki, pakai baju pagoda pon orang x bising


Perempuan, stoking pon kena pakai


Cuba suruh budak lelaki jadi perempuan satu hari


Komfem x tahan bertutup semua


Tapi, perempuan cool jek


Tengah panas pon boleh lagi pakai jubah, hebat kan perempuan


Siapa kata jadi perempuan tu senang


Tiap2 bulan, mesti ada penyakit


Nak pergi kelas pon susah


Kalau boleh, masa tengah jalan tu nak jek meraung sbb sakit


Cuba tengok budak lelaki , selamber jek


Kadang2 setahun sekali pon susah nak dapat sakit


Tapi, perempuan hidup berpuluh2 tahun dgn penyakit tiap2 bulan, survive jek


Tengah2 sakit pon boleh senyum lagi sampai orang pon x perasan yg dia sakit


Hebat kan perempuan


Siapa kata jadi perempuan tu senang


Hati ni Allah jadikan lembut betul


Cepat jek sensitif


Cuba tengok orang putus cinta


Selalu perempuan yg paling susah nak lupa


Lelaki lepas putus cinta cepat jek pasang baru


Cuba pergi wayang tengok cerita hindustan


Siapa yg paling teruk menangis


Perempuan kan?lelaki boleh gelak2 lagi


Lembut tak lembut hati perempuan


Tapi dengan hati yg lembut tu perempuan dapat mengkagumkan lelaki


Hebat tak perempuan?


Disebabkan susahnya nak jadik perempuan ni lah, ramai perempuan yg merajuk Dengan Allah


Diorang cakap, Allah x adil


Kenapa Allah lebihkan lelaki


Kenapa perempuan kena dengar cakap suami


Kenapa syurga perempuan terletak di bawah kaki suami


Padahal jadi perempuan tu sangatlah susah


Bak kata orang, nak jaga 10 anak lelaki, x susah macam nak jaga sorang anak perempuan


Dan disebabkan perasaan negatif dekat Allah ni, ramai perempuan2 kat luar sana yg bebel


Diorang pakai pakaian yg tidak menutup aurat dengan alasan, 'lelaki x payah tutup pon'


Diorang berani bertepuk tampar dengan lelaki


Diorang sanggup gadaikan diri diorang sbb percaya dengan janji manis kekasih yg busuk hati


Kesian kan kat diorang


Disebabkan fikiran yg negatif terhadap Allah, diorang sanggup rosakkan diri diorang


Diorang cakap diorang buat macam tu sbb Allah x adil


Persoalannya sekarang


Betul ke Allah x adil dengan perempuan


Betul, syurga perempuan terletak di bawah kaki suami


Tapi, cuba ingat balik, syurga seorang anak lelaki terletak di bawah kaki siapa Kalau bukan kaki ibunya


Betul, isteri kena ikut cakap suami


Tapi, seorang anak lelaki kena taat pada ibunya 3 kali lebih utama daripada ayahnya


X adil lagikah Allah pada perempuan


Allah bukan setakat adil, tapi Allah tu sangat sayang kat perempuan


Untuk lelaki, syurga isterinya terletak di bawah kakinya


Kalau paling banyak dia ada 4 orang isteri


Cuma ada 4 orang yg syurganya bergantung pada seorang lelaki tu


Tapi perempuan, ditakdirkan ada 15 orang anak lelaki


Bermakna ada 15 orang yg syurganya terletak pada seorang perempuan tu


MashaAllah, hebatnya perempuan kan


Kenapa perempuan hebat? sebab kasih sayang Allah yg jadikan kita hebat


Cuba dengar pula lagu2 yg berkumandang dekat radio


Banyak lagu pasal perempuan kan


Contohnya macam lagu SUMAIYYAH,


Jarang kita dengar lagu pasal lelaki


Sayang x sayang Allah tu dekat perempuan, sampai perempuan dikasihi macam Tu sekali dekat dunia


Tengok pula, bila seorang lelaki berjaya...


Orang akan cakap:


'Disebalik kejayaan seorang lelaki terdapat seorang perempuan di belakangnya'


Kita x pernah dengar orang cakap:


'Disebalik kejayaan seorang perempuan terdapat seorang lelaki di belakangnya'


Kan? Hebat x Allah jadikan perempuan tu


Masih x adil lagikah Allah dekat perempuan


Allah sebenarnya terlampau adil dekat perempuan


Sampaikan disebabkan susahnya nak jadi perempuan ni


Perempuan senang nak masuk syurga


Tengok hadis ni:


"Apabila seorang perempuan mendirikan sembahyang lima waktu, berpuasa sebulan (Ramadhan), menjaga kehormatan dan taat kepada suami, dia akan disuruh memasuki syurga melalui mana-mana pintu yang dia sukai."
(Hadis Riwayat Ahmad)


X adil lagikah Allah dekat perempuan


Oh perempuan, sedarlah


Betapa sayangnya Allah dekat kita


Betapa cintanya Allah dekat kita


Tapi, kenapa kita nak rosakkan diri kita kerana fikiran2 negatif yg x berasas dekat Allah


Allah jadikan perempuan tu sebagai hiasan dunia


Bayang, dunia yg besar ni, dunia yg cantik ni, kita jadi hiasan


Dan seindah2 hiasan tu adalah wanita solehah


Kesiannya dekat kita kalau kita tolak untuk jadi seindah hiasan kan


Sekadar perkongsian bersama


~ Wahai kaum adam.. Hargailah wanita yg sentiasa berada disisimu.. Bimbinglah dia, Kalau silap langkahnya, Adam pun turut dapat nama di akhirat kelak.. Adam tegur Hawa dengan cara yang baik dan kena dengan caranya.. Didiklah dia menjadi wanita solehah krn dia adalah dari tulang rusukmu.. Lindungi dia dari fitnah dunia.~


Bukankah Hawa dicipta daripada tulang rusuk Adam untuk disayangi dan dilindungi

October 4, 2011

segalanya bermula disini dan berakhir disini

hari nih terasa nak menangis terus dan terus dan terus tanpa henti...hati yg mungkin rasa memilukan..xkan ade sape yg paham mungkin.seminggu aqu x bertegur hanya mendiamkan diri jea..aku da malas nak bercakap.better silence je coz kang ble bkk mlut ade je kate kte mengumpat o wat eva lah..

time kat kolej dalam hati da berdoa agar x terserempak,tapi terjumpa jgak.aku taw die taw but ku mals nak tgok..walau hati syg tapi aku ttp x kan tgok mke die lagi.kebetulan aku gayut gan mak.mengadu ***** yang aku alami skrang,yg mgkn bkn skang jea but da lama.ahhh lantak lah.pagi tuh aku mmg rasa x sdap bdan tapi aku belagak ok jea.ta nak hampakan owg sekeliling.but sape yg taw kan.."kat sni jea kau mampu luahkan".nak bercerita gan org len mgkn jge x ley nak pcya sgt,mlut org kn.

sometime orang x pham ape yg kte lalui,ble dgr pompuan nih gne ayat2 jiwang mle lah kate yg pompuan nih jiwang karat lah.ikut perasaan tapi sedar x yg bercakap tu pun mgkin akan berlaku satu hari nanti.mgkn kowang ckap bodo nye pompuan nih,pasal laki nak mati bagai..apelah.bkn nak mendoa but benda sentiasa diuji kan.mungkin jgak dia stres gan kehidupan sekelilingan nya..masalah dalam kepala yg org x tau ,Emmm.hari yang pertama hampir 10 pil aku telan aku da x nak pk.cuma dalam kepala aku cuma nak tdo,lelapkan mata n x nak taw ape2 lagi kat dunia nih,hampir seminggu,eyh bkan HAMPIR but lebih seminggu...1 papan 2.50,2 papan = 5ingit..same harga dengan topup aku.same macam 5 ingt aku hbis tiap hri "dulu" but now aku naik ketagih dengan papan tuh..hdup aku tenang x de org akan bckap gan aku n tegor sbb aku tdo n x bgun n x campur.wat hal aku sendri.

mmg aku x kan sshkan org lbh2 lagi roomate aku.but ritu mayb kantoi gan dak uma,sbb nampk papan tuh dalam plastik sampah..bkan main bnyak lagi..but downg diam jea coz x brani nak tgor kot..hampir tiap malam aku kua sorang2 untuk lepas stres aku.hlang stres aku bile x de sape2 dengan aku.betul lah nape mamat yg ketagih dadah tuh melayang je pale otak.stres yg melanda.

aku da penat dengan kehidupan nih..so skang pikiran aku da stabil but still ketagih..sbb tiap2 hari aku kene telan atas dasar paksaan oleh seseorang yg bergelar "DR"..kalau ikutkan hati.x hingin aku telan ikut had..skali telan trus bummm..ilang sekelip mata jea.tapi aku still penuhkan masa dengan buku dan assg yg belambak nih..terus dan menerus aku tanpa kenal erti muak..untuk melupakan semua yg berlaku..alhamdulillah skang aku bole tima..nk taw???sehari 1 papan wajib..tapi aku da kurangkn skit dlm 5 bji je..klu x 10..(CUBE CARI,APE KESAN KALU TELAN LEBIH DARI 2BIJI..overdos)haaa..lntak kau lh nadia..kau da besar..cuma skrang,aku akn penuh impian parent aku untuk liht aku berjaya dlm kerjaya..
tapi aku nak mnx map sbb aku da ptus ase dengan hdup nih.

*perhatian yg kt kowg..x yah bace post nih kalu bosan..nih cuma luahan seorang pompuan bodo cam aku..soh jgn amik port ok...


amik feel sikit sambl dgar lagu alyah
mmg berair lah mata kau malam nih sambl ditemani blog kau yg x seberapa nih.
mmg radio nih aham perasaan aku..tiap kali aku tengaha bersedih time tu lah die nak kua lagu2 yg memilukan hati kecil aku nih..mungkn jgak ini sume kebetulan je kan..kenapa perlu macam nih yea.??
setiap kli jari aku menari2 atas keybod nih pastinye ditemani dengan lagu yg mungkin membangkitkan feel aku ntok terus dan terus menari.."atas keybod ok?"sedih dan pilu jugak sbb tepaksa juga mungkin akn menyakitkan hati parent aku.mungkin nih lah takdir nya..

memang dalam seminggu nih aku bnyak sgt idea nak post.tapi aku bnyak keje sgt2..tiap tawaku ade tangisan yang sentiasa menemani aku walau org mungkin x taw ape yg mungkin bermain dalam benak pikiran aku.kalau lah kan aku x jumpa sesiapa waktu tuh mungkin x kan jadi macam nih...maafkan aku hati,sbb aku da bnyak kali luka kan kau,walau aku taw benda tuh sakit ntok kau..tapi aku akan ade ntok temani kau hingga jantung aku berhenti berdegup(sambil menangis teresak2,hanya allah jea yg taw)

*luahan nih aku langsung x susun ayat2..ape yg aku terasa nak taip,aku taip terus..just think bout ur self ok?

statement nih ade lah benar
sampai akhir nafas aku.ini janji aku..aku xkan lagi mengharap padanya.

pasal nih mmg mak aku taw..sbb tuh mak slalu jgak col tnya khabar aku sbb die tahu..aku akan buat kalau aku cakap aku nak buat..sampaikn dulu mak terpaksa bawak aku g ********* sbb aku bengom sgt.haaa...padan mke kene masuk 2 tabung..seksa..tapi aku suka seksa dri aku..kali nih aku buat jugak tapi berbeza skit.haa..sampai teruk aku dibuatnye.. maaf mak sbb habiskan duit mak g hantar...(da mula dah die,stim semacam jea mata).

tapi dalam bodoh2 aku kan..aku tetap solat,mohon maaf,tapi tiap kali habis smyang aku akan doakan ntok org tersayang dlu..macam parent sume tuh,hahaha..haihhhh TENGOK!!!!
dah lah//kering air mata aku asik nak nangis jea..x pepasal bengkak mata sok aku g class..
tapi kat sini aku nak selit sikit n kongsi skit,masa kejadian tuh...aku da x de akal nak pk da..otak ade cume akal jea x de..aku hampir mati dalam toilet tapi nasib baik mak col,tnya wat ape?? huuu..(mmg saat nih aku x bole nak tahan air mata aku yg mengalir laju macam air paip tanpa henti..samapai bengkak n hitam mata aku..ya allah,makk nadia mintak maaf sangat2 sebb wat keje bodo nih...tapi tima kasih kat mak sbb paham hati nurani kite nih...dengan ditemani air mata nih dan jgak menjadi saksi..skang nadia redha mak...salam dari saya..mungkin nih jea yg sy boleh kongsikan skit2..maaf mak abah. :(