try click here

August 28, 2014

Penantian

Assalamualaikum

Rase lame dah tak update blog nih..tapi alhamdulillah setiap coretan kenangan akan aku simpannya disini.. Alhamdulillah sekarang aku sudah digelar tunang orang dan one more step closer to change my status..Terima kasih kepada semua yang mendoakan kite..

Hari penantian kami akan berlangsung tahun depan insyaAllah, for those who waiting for me, please let me go and you deserve to get more better than me, i have nothing.. just an ordinary person and great family legacy.

Hari penantian kami, sememangnya lah hari bahagia pasangan pengantin atau mempelai pada hari akad nikahnya. Dan tika itu, saya sudah digelar isteri kepada "En Mohd Hisham" setiap baris kata akan aku ucap
Alhamdulillah kerana aku bersyukur kerana setiap pemberianNya dan pencaturan hidup ku sebagai hambanya yang kerdil ini..Subhanallah besar sungguh kuasaMu. Alhamdulillah sebelum ini aku jahil. Ya Allah, teruknya aku.. dan kini Allah S.W.T temukan aku dengan seorang jejaka yang mampu mengubah hidupku dan kembali dijalan lurusMu..

Terima kasih Ya Allah,


March 31, 2014

Persahabatan ibarat CINCANG DAWAI .....







Assalamualaikummm..

Dah habis belek sume gamba dahhh!!!
bak mai aku  nak cite sikit mengenai persahabatan nih

Korang taw tak sahabat nih penting.. xde lah mcam kera sumbang or kate orang katak bawah tempurung..asyik sensorang je.. chill lah sikit

Persahabatan nih ibarat "cincang DAWAI BESI yang susah nak putus" (peribahasa sendiri
hahah maksud die.. biala berkawan sampai ke syurga,kita mengeratkan silaturahim saudara dan saudari islam kita di muka bumi ni..Walaupun tak de ikatan atau tali persaudaraan yang mungkin akan putus hubungan,tapi seelok eloknya jagalah hati sahabat itu..

Tak kisah lah macam mane skali pun marah die katt kite,why not kite beralah sikit..control marah and emosi just for your best friend..

Tak kemanalah kalau kite berbaik dengan orang.. Yang indah itu pasti 


OK??? yang pasti jagalah hubungan persahabatan anda ibarat 
CINCANG DAWAI BESI YANG SUSAH NAK PUTUS

February 6, 2014

MUSIM DIET BAGI WANITA WANITA!!

Assalamualaikum kepada pembaca..

kalau pembaca perasan sekarang nih musim bagi wanita2 di luar sana untuk berdiet.Kenapa perlu susahkan diri untuk berdiet sampai tak makan lah,skip makan lah..Act kalau nak tau rahsia paling mudah untuk kurus ialah PERTAMA pembaca kene lah makan ikut jadual,jangan skip makan!! yang paling penting ialah BREAKFAST ,sebab masa tu bdan perlukan tenaga untuk bekerja.. kalau boleh jangan makan makanan yang berat berat.. korang cube makan oat,susu,gandum,nestum sebab makanan tu boleh turunkan kadar kolestrol dan lemak yang tepu dalam..

SECOND, pembaca mesti makan lunch tapi kuantiti yang sikitlah..And kalau boleh kurang2 kan minum ais dan manisan..sebab boleh matikan sel sel kulit.. Kite taw, mostly ramai yang makan suppliment,shake lah,herbalife lah untuk kesihatan dalaman...tapi korang tau tak yang air putih adalah air yang paling baik and yang paling bagus untuk sel sel dalam badan..Cube pembaca pergi minum air mineral 2 botol besar 3 kali sehari.. confirm 1 bulan kulit pembaca putih berseri cerah and sentiasa lembab..tapi tak lupa pada yang beragama islam..Air sembahyang pun boleh kembalikan aura kecantikan dalaman dan luaran,malah sinar bercahaya macam bulan yang terang.. (berdoa dan terus berdoa itu lah suppliment kita sebagai orang islam)

THIRD, pembaca kene amalkan sentiasa macam pembaca suke buat..jadikan amalan dan rutin harian untuk kekal catik dan sihat...In Shaa Allah, Allah akan permudahkan segala perjalanan kite yang baik.

INGAT "SAY NO TO ICE" & "SAY NO TO SUGAR"
*sugar boleh diambil sekiranya badan memerlukan tapi bukan dengan kuantiti yang banyak

ok sampai sini je entry kita malam nih.. Next time kite sambung lagi

New VOICE

Assalamualaikum..

heyyyy... this time you guys bukak blog kite kompom rase nak ulang2 lagi..this time kite da touch up VOICE , sbbnye korang takdelah rase bosan yang amat sangat bile bukak blog nih..

Boleh layan time happy,hyper active, sad.tak kisah lah bila2 pun..

Tak kisah lah korang nak kate aku kuno pun.. Dah busy dengan kerjaya.. so ape lagi tinggalkan jejak korang.. :) <3 :="" bloggers="" guys="" love="" p="" you="">
HAPPY DENGAN VOICE BARU !!!!

January 21, 2014

I don't know

Assalamualaikum..
rasa dah lama sangat x update blog nih...update just suka2 je pun.. Rasa nak melayan perasaan lah malam malam nih.. sejak menjak nih hati macam sensitif sangat..kenapa ye!! macam sedih sikit nak nanges,takut sikit nak nangis, sume nak nanges.. aduyaii.

Whatever lah.. hormon kot, Prepare to become more interesting when i saw someone update and chatting about life and live.. what is the different between live and life, Try to make it subtitle and take deep in ur heart.. errr..

hahah..ape ape je lahh...