try click here

January 4, 2012

welcome back to bangi.

waaaaa kene balik bangi lahhh..babai..

rumah sewa ku berkate "welcome home nadia,kau kene kemas aku sbb da sebuln lbh kau tglkan aku"

terbaik lahh...sape2 bole teman aku..kekek..
bermula lah tempurr..berjuang mengahbiskan asgg belambak.waa..sangat seronok lah..
memerah otak yang da bnyak serap air nih.

-Abg,tolong nadia buat assg ok..abg kan merangkap lecture nadia.haaa-
dengan adik,abg kene bantu ok..hee.kalau abg bace entrry nih jgn gelak ok..

haaa-gelaksetan- jangan marah auu..kembali semula semuaaa ok

si comel ku sekolah!!!!

Assalamualaikum ..,korang sume pun tau hari nih start first day skola kna..hee..comel sangat akhirnya adik bongsu kesayangan aku da pergi sekolah..comell je kecik..teringat macam aku kecik2 dulu...Awal2 pagi dia da kejut

 "Kak ya,bangun cepat nana nak pergi sekolah nih"
"Kejappp,nana g mandi dulu"

xcited gile ann???mula2 aku kene anta dia g skolah byar yuran..tunjuk mane kelas dia sume..
Atlas abah nak anta coz xcited jugk anak bongsu nak skola..

Mane x nye..pagi smalam da siap sedia..baju,kasut..wahhh!! da besar rupanya sume adik adik aku..kejap je mase ..pejam celik pejam celik..da habis blaja,da dewasa...

tadi dia ade cakap.
"Kak ya..nana nak mee,nanti nana nak makan"

haaa,klaka sangat..aku nak buat pagi2,,mmg x lah penat ok..last2 bagi biskut oreo..sudaa.

sampai ni je lah entry hari nih..jap g nak balik bangi da..so good bye
Assalamualaikum

January 1, 2012

semester 3..penuh dengan keriangan

mas.lela,memeyfatin nadhira,fifi,ika, ana n aku.

mirul,karim,mohsin,alip,nora,fatin izati,amy,iyra n ika

afirah,mira,ieza n lela

ana,ika n aku

fasiha,fakira n afniza
-semangat bola-


Assalamualaikum..heyy gambar2 kat atas nih my classmate sem 3..sengaja nak publish kat sini coz boleh jadi kan kenang kenangan dengan dorang sume..even..bla bla bla.heee..

pape je..ape2 pun happy sbb dapat bekerjasame dengan dorang,happening gile n the most spoting guyzz.

Next sem ,x taw lagi macam mane?? sbb da x boleh pilih sendri..KPTM tetapkan..umm..
Act ramailagi tapi nih jea pic yang ade..hee..btw tq coz be my fren 4 this semester..sangat hargai ok.

Lect yang jadi ke'anti'an para pelajar time tuh madam macro  'madam maimunah'..Tapi alhamdulillah da jadi rapat sangat..n now da jadi the best lect..

Next sem,siapa lah pulak kan??haihhh..bersedia lah..
Sape2 yang x dpat 1 section tuh,aku harap boleh trus jadi fren 4 ever..
insyaallah dengan izin allah ok..

N x lupa,tq sbb banyk luangkan mase dengan frend.outing sume..the great  things i ever have

Assalamualaikum..

singgah blog BLOGGER

Assalamualaikum...
nak story sikit mengenai blog blogger blogger nih..bile singgah blog dowang sume cantik cantik..saya terharu dan gembira sangat tgok blog dowang...Aku x kesempatan nak update n create lbih cantik..simple da memadai..tapi kalau ade mase,kite wat lah..

kowang nye blog marveloss ok..

klik fashion dengan saya


MUSLIMAH FASHION

perfecto'
Pelik??
nadiah update pasal fashion??
Ape2 jea..
Ade sedikit akal nak kongsi tapi not now lah.



HANDBAG






HIGH HEELS

dua2 kasut nih macam sesuai gan beg yg
aku idam2kan tuh,hahha..colorfull,haaaaa

x lpa juga
sesiapa yg ade masaah kaki bole gne nih.
haa..dun worry heels jugak!!

                    
Kasut istimewa."kasut kaki"
kepada sesiapa yg suke sport tapi nak heel jugak..boleh try yg nih.
menarik,tapi kene pandai suai padan baju kalau x
macam badut..



Ni je yang nadia boleh share untuk 2012

handbag LOUIS VUITTON!

Assalamualaikum kembali lagi bersama saya dalam tiramisuku.blogspot.haaa
Fashion handbag yang saya idam idam kan..kate org kenapa LV bkan mahal pun..Tapi saya mahu..nak wat macam mane..Koleksi purse ade,nih handbag pulak..

maalahhh..2012 inspiration ok.haa
tengok nih..
sesetengah akn kate,,nape macam nih..macam org tua..Do i care? macam org tua ke x??
i want it,i want it!!haaa..

Akan datang.welcome LV handbag welcome to my collection.

solekan 2012

assalamualaikum...2012 akan datang banyak fashion baru..solekan or makeup something special for teen right??sini nadia nak share sikit about makeup..mungkin nampak simple..


2012 tidak lama lagi akan dtgTapi mmg da dtg.Dunia kecantikan dan fesyen akan dipersembahkan dengan pelbagai jenis trend. Salah seorang daripada mereka adalah trend solek tahun 2012. Saya tertanya-tanya apa jenis make-up trend 2012?Beberapa pertunjukan fesyen untuk isu Kejatuhan / Musim Sejuk solek model banyak dengan beberapa make-up yang berikut,.

1. solek Asli
 Pada 2012, ia seolah-olah solek semulajadi masih digemari. Solek Secret tidak kelihatan pucat, sebuah yayasan dengan hampir kepada warna kulit, warna bayang-bayang cahaya mata coklat, maskara, pemerah pipi pada gincu warna yang disemai nipis, dan sentuhan gloss kelihatan lebih berkilat.




2vampire
Make-up nih?humm . Dalam satu tangan, anda boleh solek sebagai semula jadi yang mungkin dengan bogel make-up, dalam keadaan yang lain, anda boleh menggunakan warna-warna cerah. Bagi menggunakan gincu merah keperangan. Gincu bibir warna yang menyerupai vampire dilihat dalam fesyen menunjukkan Diane von Furstenberg dan Yves Saint Laurent.





3. kening tebal
 Kening yang sangat nipis dan sabit membantuk kelihatan purba bagi tahun depan. Kening tebal akan lebih mendominasi. Untuk membentuk kening hitam tebal, masukkan pensel kening hitam, seperti model dalam fesyen show Alexander Wang, Jean Paul Gaultier dan Oscar de la Renta

4. mata Smokey
 Mata Smokey atau trend solek panda mata akan mengembalikan kepada trend. Jika mata Smokey riasa pertama adalah sangat tebal, kini lebih halus. Contoh panda mata solek boleh dilihat dari Dolce & Gabbana fesyen show dan Chloe







update !!! facebook,twitter..n ape2 lah

heyy..datang lagi..mesti bosan kan tengok semua update pasal benda same..ape salahnye..bia lah!!!

hee.termasuk aku jugak..kat pacebok,twiter.thum,blog,myspace dah bnyk tgok org update
"happy new year" "bye bye 2011 welcome 2012" "hai 2012,selamt dtg" "bye tangisan,hai senyuman"

mcm2kan..hee..tapi tu lah hakikat..semua sibuk meraikan tapi lupa dengan org sekeliling,keselamatan..Ape2 pun "Selamat tinggallllll 2011.give me some hug 2012"haha..mengarut...

Azam kite x perlu nak gtaw seluruh rakyat malaysia,nati x menjadi pun..better tanam niat yang sepatutnya dan mohon pade Yang Esa.
hahah..tawa riang melihat bunga api yang gah sedang di siarkan kat dataran...jangan terlalu seronok dan ingat asal usul tanah melayu..

Happy new year!!!! wooaaa!!

Assalmualaikum semua..korang sume mesti update pasal "the end of the year 2011"
macam kite jugak..haaa..mungkin kite x dpat raikan dengan seseorang tapi sy dpt raikan dgn rakan2.woohoo.seronok sbb dapat main mercun..thanks guys rumah aku jadi mangsa..

Tau lah taman aku .. ramai yang akan tumpu..ade yg wat makan2,ade yang sorak gembira dan dlm kesedihan..pape chill ok..lupakan yang lalu,kate org buang yang keruh ambik yg jernih.yang sedih akan bertukar ganti dengan kegembiraan.jadikan ianya satu pengalaman dan pengajaran ok..soo let it be..chill!!

5min nak kul 12 da bakar coz xcited.hahha..tapi untk kanak2 sy syorkan main nih jea.selamat.ee.
tapi aku main nih.boleh lah bahaya sikit tapi hati2 seronok,seronok jugak..INGATTT ok!!!


HAPPY NEW YEAR KORANG!


assalamualaikum
'welcome 2012'