try click here

July 21, 2011

i love you in many language

Afrikaans :: Ek is lief vir jou!
Albanian :: Te dua!
Amharic :: Afekrishalehou!
Arabic :: Ohiboke (m to f), Nohiboka (f to m, or m to m)
Armenian :: Yes kez si'rumem!
Basque :: Maite zaitut!
Bengali :: Ami tomake bahlobashi!
Bosnian :: Volim te!
Bulgarian :: Obicham te!
Catalan :: T'estimo!
Creole :: Mi aime jou!
Croatian :: Volim te!
Czech ::Miluji tev!
Danish ::Jeg elsker dig!
Dutch ::Ik hou van je!
English :: I love you!
Esperanto :: Mi amas vin!
Estonian :: Mina armastan sind!
Farsi :: Tora dost daram!
Filipino ::Iniibig kita!
Finnish :: (Mä) rakastan sua!
French :: Je t'aime!
Frisian :: Ik hald fan dei!
Galician :: Querote!
German :: Ich liebe dich!
Greek ::S'ayapo!
Gujarati :: Hoon tane pyar karoochhoon! tane chaahuN chhuN!
Hawaiian :: Aloha wau ia 'oe!
Hebrew :;Anee ohev otakh (m to f), Anee ohevet otkha (f to m), Anee ohev otkha (m to m), Anee ohevet otakh (f to f)
Hindi ::Mai tumase pyar karata hun (m to f), Mai tumase pyar karati hun (f to m)
Hungarian :: Szeretlek!
Icelandic :: Eg elska thig!
Indonesian :: Saya cinta padamu!
Irish :: t'a gr'a agam dhuit!
Italian ::Ti amo!
Japanese ::Kimi o ai shiteru!
Korean :: Dangsinul saranghee yo!
Latin :: Te amo!
Latvian :: Es tevi milu!
Lithuanian :: As tave myliu!
Malaysian :: Saya cintamu!
Mandarin :: Wo ai ni!
Marshallese :: Yokwe Yuk!
Norwegian :: Jeg elsker deg!
Polish :: Kocham ciebie!
Portuguese :: Eu te amo!
Romanian :: Te iubesc!
Russian :: Ya tyebya lyublyu!
Sanskrit :: twayi snihyaami
Serbian :: Volim te!
Sesotho :: Kiyahurata!
Slovak :: Lubim ta!
Slovenian :: Ljubim te!
Spanish :: Te amo!
Swahili :: Nakupenda!
Swedish :: Jag älskar dig!
Tagalog Mahal kita!
Thai :: Phom rug khun (Male speaker) Chan rug khun (Female speaker)
Turkish :: Seni seviyorum!
Ukrainian :: Ya tebe kokhayu!
Urdu :: Main tumse muhabbat karta hoon!
Vietnamese :: Anh yeu em (m to f), Em yeu an (f to m)
Welsh :: Rwy'n dy garu di!
Yiddish :: Kh'hob dikh lib!
Zulu :: Ngiyakuthanda!

ingatlah wahai remaja remaja zaman "2020"

-bie..syg ade bnda nk bgtau ni
-ape dia syg?
-bie kna tggungjwb tau
-hah??ape plk ni??
-bie rsa syg perlu bgtau skrg x kt parents kita?
...-ehhh,jgn3,bie xnk kecoh2 plk nt
-npe bie :(
-bie nk rhsiakan dlu bnda tu
-hmm
-tp kn dr td lg bie tnye syg,ape dia?
-laa..igtkn bie dh tau
-xtau lg
-syg ngndung anak bie
-apaa????syg ngandung???
-ye,npe bie tkjut?kita kn da kawin
-ehh,lupa plk..:)) thanks syg ♥
-bgtau mak k
-oke :)






-sy nk mtk ptus
-np?
-slma kta kpel,kta xpnah pn gado mcm org lain
-la.awk nk ke?
-nk la jgk rsa cmne
...-um.lau ye pn jgn la mtk ptus
-npe plk xleh?
-awk xsyg sy ke?
-syg la
-da tu np awk nk ptus tbe2 ni?
-sy nk msuk klab sngle kt FB
-kelab ape plk tu?
-Klab Rmaja Sngle (KRS)[utk yg sngle je tau]
-la.sbb tu je ke?
-a'a.dia ckp lau cple xleh like page tu
-hm.awk ni.dh3..xyah ngade2
-hehe..oke syg..♥ sy men2 je
-sy tau:p

penampilan atau gaya seorang wanita

Penampilan yang menawan ini tidak memerlukan kos yang mahal. Cukup sekadar anda kelihatan kemas, bersih dan bergaya dari hujung rambut sehinggalah kehujung kaki. Kali ini WanitaSihat ingin berkongsikan tips untuk tampil menawan.

1) Jangan keterlaluan

Anda tidak perlu mengenakan solekan yang keterlaluan untuk kelihatan cantik kerana is akan mencacatkan penampilan anda. Oleh itu, elakkan memakai penggaris mata yang terlalu gelap dan tebal kerana anda akan kelihatan keterlaluan dan merosakkan solekan anda. Selain itu, memakai maskara juga perlu bersesuaian dengan mata. Memakai terlalu banyak maskara menyebabkan bulu mata anda kelihatan seperti palsu.

Begitu juga dengan bedak asas, ianya perlu sesuai dengan warna kulit muka. Jika tidak, wajah akan kelihatan terlalu gelap atau terlalu cerah daripada warna sebenar kulit anda. Jangan keterlaluan ketika mengenakan solekan agar wajah anda akan kelihatan cantik semulajadi.

2) Mengenakan gincu dengan betul

Mengenakan gincu perlu disesuaikan dengan bentuk bibir dan warna kulit. Agar sapuan gincu kelihatan cantik, terlebih dahulu gariskan bibir anda dengan penggaris bibir agar ia terbentuk dengan sempurna dan pastikan garisan bibir tersebut tidak kelihatan. Jangan mengenakan garisan di luar bibir jika mahu bibir anda kelihatan tebal kerana ia akan nampak tidak semula jadi.

3) Sesuaikan solekan dengan majlis yang dihadiri

Menghadiri sesuatu majlis atau sebarang aktiviti memerlukan anda mengenakan solekan yang berbeza. Oleh itu, anda perlu bijak dalam mengenakan solekan agar anda tidak akan kelihatan pelik ketika menghadiri majlis atau aktiviti tersebut.

Walaupun anda ingin tampil menawan, jangan sampai menghias diri sehingga mendedahkan badan anda. Tidak perlu untuk tampil seksi-seksi semata mata ingin menarik. Baju yang terlalu ketat juga boleh menyebabkan anda berasa kurang selesa.
4) Sentuhan terakhir

Setelah mengenakan solekan dengan sempurna, pastikan anda sentiasa touch up agar solekan anda tidak hilang atau pudar. Perbetulkan tudung anda, dan akhirnya siap!


kelihatan cantik ketika cuaca panas

Matahari dan cuaca panas memang tak bersahabat bagi kulit. Sayangnya kita tak bisa menghindari kedua hal tersebut. Lalu bagaimana cara terbaik menghadapinya agar kita selalu terlihat cantik?
Begini tipsnya.

KULIT

1. Di musim panas, melindungi kulit dari ganasnya sinar ultraviolet (UV) matahari yang bisa menyebabkan penggelapan dan penuaan kulit menjadi prioritas. Namun masih banyak yang enggan
menggunakan tabir surya dengan alasan terasa lengket di kulit, berminyak, serta meninggalkan bekas putih di kulit wajah. Semua keluhan ini kerap dilontarkan oleh mereka yang memiliki kulit berminyak. Bagi yang berkulit kering, keluhannya adalah kulit terasa "berat" jika harus menggunakan pelembap dan tabir surya.
Solusi:
Untuk kulit berminyak, pilih tabir surya oil free (bebas kandungan minyak) hingga terasa ringan. Lebih baik lagi jika tabir surya tersebut juga waterproof (tahan air) sehingga tidak luntur ketika berkeringat, juga rub proof (tahan gosok) sehingga tidak luntur ketika Anda menyeka keringat.
Untuk kulit yang sangat berminyak, gunakan lotion penyerap minyak sebelum menggunakan tabir surya.
Untuk kulit yang kering, solusi paling mudah adalah menggunakan pelembap yang sekaligus mengandung tabir surya.
Tips:
-Apa pun jenis kulit Anda, pilih tabir surya minimum ber-SPF 15. Juga pastikan bahwa tabir surya tersebut sifatnya Broad Spectrum, yakni melindungi kulit dari sinar UVA (penyebab penuaan kulit), juga UVB (penyebab gelapnya kulit).
-Jika Anda menggunakan rias wajah seperti foundation cair, pilih yang juga mengandung tabir surya. Jika foundation cair yang Anda gunakan tidak mengandung tabir surya maka campur dulu dengan lotion atau krim tabir surya di telapak tangan sebelum menggunakannya. Selain memberi perlindungan pada kulit hal ini juga membuat foundation cair lebih mudah dibubuhkan sekaligus nampak sangat menyatu dengan kulit wajah.

2. Untuk mereka yang berkulit kering, perpindahan antara cuaca panas terik di luar dan dinginnya pendingin ruangan (AC) di dalam ruangan membuat kulit jadi lebih kering, bahkan bisa jadi kulit terasa perih. Untuk yang memiliki kulit berminyak, masalah pergantian suhu ini justru membuat kelenjar minyak semakin aktif!
Solusi: Untuk kulit kering, semprotkan facial spray. Untuk kulit berminyak, jangan terlalu sering menghilangkan minyak di wajah dengan membubuhkan bedak karena justru akan "membebani" kulit wajah sehingga membuat wajah akan terlihat seperti topeng. Serap saja minyak tersebut dengan tisu khusus penyerap minyak wajah.

RIAS WAJAH

1. Menggunakan foundation cair di saat cuaca panas menyengat membuat kulit terasa lengket dan wajah terlihat mengilap oleh minyak. Belum lagi masalah cepat melunturnya foundation ketika Anda berkeringat.
Solusi : Pilih foundation cair yang bebas kandungan minyak atau pun yang sangat ringan. Juga, disarankan untuk memilih foundation cair dengan bahan dasar air (bukan minyak) yang teksturnya sangat ringan.

2. Menggunakan rias wajah dengan warna-warna terang rasanya sangat sesuai untuk cuaca yang panas, namun apalah ini tidak membuat tampilan terlihat berlebihan? Juga, mengenakan rias wajah,terutama rias mata di saat terik, kerap luntur sehingga penampilan pun tampak berantakan.
Solusi : Gunakan rias wajah dengan warna-warna yang mendekati warna kulit seperti beige dan krem. Jika Anda merasa bosan dengan warna rias tersebut coba pilih warna-warna pastel yang segar seperti pink lembut, biru ringan, hijau muda, ungu pucat dan sebagainya. Alternatif lainnya adalah gunakan warna metalik yang pucat seperti emas atau perak di sudut mata.
Untuk rias mata yang kerap luntur, pilih formula yang waterproof sehingga tidak luntur ketika berkeringat, dengan warna-warna pastel yang ringan serta memiliki formula anti luntur. Untuk maskara, pilih juga yang waterproof. Jika Anda tetap ingin mengenakan warna-warna terang mencolok, coba gunakan warna tersebut pada kuku tangan dan kaki.