try click here

March 17, 2012

BBQ Time !! create memories

Assalamualaikum korang.hee
kali nih nak update pasal BBQ time.
Gilee happy sebab dari pukul 11 malam sampai pukul 2 maybe
kitorang berBBQ .

Haihh, even 3 orang je,tapi memuaskan.
tu lah,nak buat ramai ramai tapi semua balik.

so kay next time buat ramai ramai.
hope ,spoting lah..

ce tengok wajah wajah yang memasak nih
 ( merah muke.sbb asap die ,haaa)

( sorang mengipas,sorang tebas daun kelapa sbb nak amik btg kelapa 
nak cucuk kat ikan)cutee


(wajah wajah makanan yang siap di bakar..emm sedap,
even nmpak cam hitam tapi terasa kenikmatan bile dicicah sama air asam
buatan aku.hee)

Selamat menjamu selera guyss.


* kat sini kite sediakan cara dan bahan yang kitorang gune
bole try kat depan uma.kitorang buat kat chalet je pun

Kalau  xde tempat bakar simple je
Batu bata 6 ketul
Jaring
Arang 
Batang kelapa dijadikan pengepit ikan

BAHAN BAHAN PERAPAN
Ayam
Ikan cencaru atau pape je
Udang
Perencah ADABI ikan bakar di campur 
            bawang putih 4 ulas
            halia sebesar penumbuk bayi
          gaulkan semua perencah dan perap bersama ayam ikan.

AIR ASAM 
 - Asam jawa ADABI
 - Bawang besar
 -  Lada Kecil
 - Buah tomato
 - Limau kasturi
 - Gula secukup rasa
 - Garam secukup rasa
gaul kan semua skali dan campur air.siap dihidang

No comments: