try click here

December 24, 2012

IBU COLLAGEN ( Pure Punye 100%)


agak agak sape yang percaya and kenal kite,boleh amik kat kite,jika tanak boleh
cari agent lain yg jual collagen nih.bole cari kite kat fb http://www.facebook.com/siti.nadiah.1447 or inbox me :) 

ibu collagen 2A RM 25


GRED AA (KUNING)
1. Diproses secara stim
2. Diproses 3 kali
3. Khsiatnya Kurang sedikit daripad gred AAA
4. Kurang garam
5. Kurang bau


ibu collagen 3A RM 28
GRED AAA (UNGU)
1. Diproses semulajadi
2. Diproses sekali sahaja
3. Khsiatnya lebih tinggi
4. Bergaram
5. *Berbau


" BOLE DIGUNAKAN OLEH LELAKI DAN WANITA"
2A elok jugak tapi,lame sikit lah kesan nye tapi kalau amek 3A terus llagi bagus,tapi depends lah kat u all

Marine collagen nih lebih berkhasiat ,x sume x berkhasiat tapi yang nih siyes berkhasiat..walau pun rasenye x sesedap sirip ikan yu sarang burung layang layang.

KHASIAT

Melaras berat badan dan menstabilkan hormon
-Menegangkan payudara
-Meningkatkan sistem imun dan metabolisma badan.
-Memejalkan payudara, otot dan punggung.
-Menyihatkan rambut dan kuku.
-Menguatkan sistem abdomen dan memelihara kalenjar tiroid.
-Mengurangkan penuaan pra-matang seperti kedutan dan kulit kendur.
-Mengurang selulit.
-Memberi tenaga.
-Melancarkan peredaran darah, mengurangkan sakit bahu dan belakang.
-Menguatkan tulang dan sendi serta menjauhkan artritis dan osteoporosis.
-Meningkatkan sel rawan, ligamen dan otot.
-Merawat penyakit gout.
-Mencegah Kanser/tumor.
-Menurunkan tekanan darah tinggi.
-Meningkat fungsi penghadaman/pencernaan dan merawat gastrik.
-Anti bakteria/kulat.

-Merawat jerawat
-Merawat anemia
-Menurunkan tahap kolestrol dalam tubuh.
-Menyerap lebihan garam dalam tubuh.
-Melicin, menegang dan menghaluskan kulit.
-Mempercepatkan pengecutan jerawat dan mengapuskan parut.
-Merangsang penghasilan sel-sel baru kulit untuk penyebuhan luka.
-Menstabilkan kandungan gula dalam darah bagi penyakit kencing manis.
-Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas.
-Memberikan rasa kekenyangan bagi proses diet.
-Memelihara usus kecil untuk mengelakkan sembelit/Buasir.



senang cite,sume khasiat nye ade disini..Mungkin bahan nih murah dan mudah dimaakan tapi depends pada si pemakainya,kalau ianya yakin insyaallah ade jalannye.


STEP2 NAK MEMBUATNYA:)

`1. asingkan 4 bahagian and 1 bahagian tuh rendam semalaman dgan air biasa,before that basuh dulu sbb nak buang baunye..(sebab 1 bekas nih boleh tahan sebulan 1 bahagian 1 minggu)

2.then basuh lagi and baru rebus or kate lain masak lah sehingga cair ( nak hilangkan rase loya tekak sblum mkn benda nih,,fes jgn bau ianya macm bau syusyi,hihi,second,rebus skali dgn daun pandan and tambah sikit gula or nak tambah blackcurren pun boleh )

3.da cair and masuk dlm bekas ,simpan dlm peti sejuk and jadi lah jeli or agar2 marine


AMALKAN PADA :)
- setiap pagi sebelum sarapan dan malam sebelum tidur.(amalkan tiap hari)
-jika ade amalkan product lain,sy consumekan agar jarak kan masa pengambilan ibu collagen nih
-sesuai juga dijadikan mask sebelum tidur..cube amalkan sebulan nih.jika berhasil call saya


IMPORTANT TO IBU YANG BARU LEPAS BERSALIN X DIGALAKKAN,SELEPAS 2 BULAN BARU AMBIL IBU COLLAGEN




Cara Membuat Masker : 

1. Cuci muka 
2. pastu sapu rata gumpalan kolagen di muka (sangat bagus dibuat setiap hari)
3. Biarkan lebih kurang 15 minit atau boleh juga dibiarkan semalaman sebelum dicuci

PERHATIAN Jika boleh elakkan minum kopi, nescafe; minuman yang tinggi kandungan kafein sebab semua tu boleh menyerap dan buang vitamin C, kolagen dan gluthathione (agen pencerah) dalam badan kita.. 

* Ambil bersama vitamin C untuk kesan yang maksimum dan lebih cepat! banyakkan minum air kosong.. air kosong tu paling wajib tak kira korang amik apa2 suppliment pon... tak amik suppliment pon kene minum air kosong juge 

SIAPA YG BOLEH MAKAN COLLAGEN NI ?

Sesuai utk sesiapa sahaja...Bagi kes-kes tertentu spt di bawah tetap boleh menggunakannya;
* Ibu mengandung (kandungan mestilah lebih drp 5 bln)
- Kulit bayi jadi sangat cantik, putih & gebu
- Ibu lebih bertenaga dan tak mudah letih
* Ibu Menyusu (ambil 1 sudu shj)
- Kolagen sangat tinggi kandungan mineral...hampir menyamai susu ibu
* Sewaktu Period
* Warga tua
* Resdung & kulit sensitif
- Tiada kesan sampingan kerana ia diperbuat dari rumpai laut...bukan hidupan laut (seafood)






THANKS SEBAB SUDI MEMBACA DAN MEMBELINYE :)

No comments: