try click here

October 25, 2011

sweet talker bile nak mintak couple

 Sweet je LEBAH nak sengat kan,sikit ayat power jea..da bole couple..Kekadang tuh MADU pun
boleh cair,nak taw kenapa ... check it out.

contohnya,kalau si gurl nih sedih o baru pas clash gan ex die ke,die nak masuk line 
then konon bagi nasihat,always disisi bagi nasihat lah..tapi ade udang disebalik batu,
x salah kan gul jugak,hati die tgah sedih patu ade plak yg konon jadi hero nak bantu
last2 jatuh jugak kat tgan boyz nih..mula2 ayat manis sangat sebelum nak dapat
tapi bile da dapat MAMPUS KAU!!Apesal?cube kau cakap kenapa laki tuh ckap camtuh??
sbb nya dia da dapat gul tuh jdi gf die,saje nak isi ruang kosong n kalau nak kua ade
lah teman die nak lepak n bole tnjuk kat kwan yg die pun ade gf jugak,walau x kaya..
Lelaki yang baik x kan wat macam tuh,tapi..manusia kite x bole nak baca ape yg dpikirkan??


cadangan lah untuk wanita2 kat sana termasuk aku jugak...better kowang kawan dulu,nak kua pun bole cume as a fren lah...kenapa nak malu kalau kite single??ke kowang nak perut besar baru taw rasa malu..emm..jauhkan lah eyhh,terutama remaja2 belasan tahun..kebanyakkan sumenye teruk 
sbb dowang nak cbe benda baru yang dowang x pnah rasa..nati menyesal kemudia x untung certain laki ni,tinggal benih je,tapi x reti ank tgung jawab..Jangan tambahkan dosa kalau da tu dosa.


Kowang yang kat lua yg x pnah kene tuh,jgn lah ckap negatif kat dowang nih..mungkin tuh kesilapan dia,kita ptt bg nasiht,bmbg dia..Alamak da lari tajuk pulak..foward balik kat pokoknnya..


Emm....gul,tolong yea jangan lah mudah terperdaya gan kata2 dowang..mungkin yg baik tu baik
tapi yang baik tuh pun kte x taw macam mne..baik x semestinya baik..mesti akan ade sleng kat mane2
..kalau yg jht tuh da mmg jahat,tapi kowang kne sedar sesetengah laki yang jahat nih ade jugak hati dan perasaan..pandai jaga..Dalam hidup nih pun jangan terlalu baik sangka n buruk sangka kat orang..


Aku pun x reti nak nasihatkan diri sendiri  macam nih <doktor nasihat n ubatkan org pandai tapi diri sendri kene jumpa org lain jugak>manusiakan macam tuh lah..kekadang bile kepala tengah fresh n stabil kte ok tapi bile x ok,kite kne jugk jmpa org n bercerita kat orangkan?ntok hlang rasa beban tuh..


MADU ohhh MADU !!!!! kalau nak couple tuh bole ok,tapi ble da couple jgn paksa pasangan anda untuk buat sesuatu yg anda x ske mcm suh die benti rokok..depan kte mmg x hsap tapi blakang?kite x taw n kte cakap jgn layan pompuan yg kowwang x ske tuh,tapi die layan  jugak sbb ape??pokok mesti cari tanah nak bercucuk tanam kan,quota ade 3 kosong...sia2 je nasihat nati hati kte yg sakit.
bkn x bole nasihat maksud aku,bole tapi berpada2..kowang kne taw dia belum jadi husban kamu..so jgn rsau..Allah maha kuasa ok?nasihat n cakap gan dia atlist 3 kali jea...kalau nak benti 2 kalau x nak ok fine..kowang pk skit,kalu skang die bole cakap kurang aja x mustahil satu hari da kwin dia bole kuang aja.sbb dia da jd laki kowang..nak x nak kene hadap..n juga yg skrang nih manis mulut bile nak kan kte bile da dpt lgsung x pk pasal kte da..da bole sepak terajang mcm bola..Nak percaya boleh tapi jgn terlalu percaya 100% ok??disarankan setiap wanita harus ade persediaan n tahanan diri untuk masa akan dtg,bkn ape ntok kowang jugak..Peratus lelaki yang bertanggungjawab kurang..dalam berita pun da bnyak kua kan tentang bapak org lah ape lah..org dlu2 gan org skang da  lain..


Bile nak brcnta pk lu n bile nak kawin jugak harus ade persediaan..jgn ikut 100% ckap si dia.kowang n die pun x ikut 100% suruhan tuhan kan??aku taw ,aku pun same.jangan terperdaya dengan janji manis seorang lelaki..semua  tuh hanya untuk penyedap rasa..Macam garam o gula yg digunakan dalm msakan untuk menyedapkan rasa jee..sebelum buat ape2..pk kesan yang akan berlaku kelaj kat kowang pk positifnya ape n negatifnya ape lastly nilai sendri ok??








assalamualaikum readers..

No comments: